Fotbal international

Matthijs de Ligt la Juventus! Olandezul e prezentat chiar ACUM! Cum l-a convins Ronaldo să ajungă la Torino

19.07.2019 | 11:19
Matthijs de Ligt la Juventus Olandezul e prezentat chiar ACUM Cum la convins Ronaldo sa ajunga la Torino

Transferul lui Matthijs de Ligt de la Ajax la Juventus s-a făcut pentru suma de 67 milioane euro plus alte 13 milioane bonus. De Ligt va avea un contract pe cinci ani, iar salariul iniţial va fi de 7,5 milioane euro, cu 500.000 mai mult decât Paulo Dybala, al doilea jucător ca salariu în acest moment de la Juventus, după Cristiano Ronaldo.


UPDATE, 19 iulie, ora 11.20. Mathijs de Ligt, fostul căpitan al lui Ajax, e prezentat chiar în aceste momente la Juventus. “E un pas mare înainte pentru mine. Am ceva emoţii, mai ales că sunt tânăr şi că e prima mea experienţă în afara ţării”, a început de Ligt, care a vorbit apoi despre felul în care l-a convins Ronaldo să aleagă formaţia din Torino dintre multe alte oferte, cea mai insistentă pentru transferul său fiind Barcelona.

“După meciul din Nations League (finala Nations League, Portugalia-Olanda 1-0), Ronaldo a venit la mine şi mi-a transmis să vin la Juventus. Îmi făcusem deja o idee despre unde ar trebui să merg, dar a contat foarte mult şi ce a făcut el”, a explicat olandezul de 19 ani.


UPDATE, 18 iulie, ora 11:30. Transferul lui Mathijs de Ligt la Juventus a devenit oficial. Iată suma pe care a plătit-o clubul torinez nu este de 67 milioane, cum s-a anunţat iniţial, ci mult mai mare, pentru că înseamnă 75 milioane plus alte zece milioane pentru diverse alte accesorii stipulate în contract! Jucătorul va avea un salariu anual de 8 milioane euro, care. cu bonusuri, va putea ajunge până la 12 milioane!


UPDATE, 16 iulie, ora 23:50 / Matthijs de Ligt a ajuns marți seară la Torino cu un avion privat, iar miercuri va efectuat vizita medicală la campioana Juventus. ”Salut bianconeri, sunt Matthijs și sunt cu adevărat fericit să fiu aici”, a declarat olandezul la sosire. Fundașul fost aclamat de aproximativ 100 de suporteri, iar apoi a părăsit aeroportul într-o mașină a clubului.


Matthijs de Ligt ca şi rezolvat de Juventus. Urmează Adrien Rabiot şi revenirea lui Gigi Buffon

ȘTIRE INIȚIALĂ, 28 iunie, ora 16:50 – Mai mult, dacă radamentul jucătorului va fi cel scontat atunci salariul olandezului ar putea ajunge, după sistemul NBA, gradat, de la sezon la sezon, până la suma de 12 milioane. Toate aceste sume au fost stabilite de procuratorul său, Mino Raiola, care însă nu va putea efectua el operaţiunea de transfer, pentru că are suspendare pe trei luni din partea FIFA. Tot el  a srabilit şi o clauză de rezilire în contract, 150 de milioane euro.

De Ligt îşi va împlini astfel visul de a juca alături de idolul său din copilărie, Cristiano Ronaldo.“Recent, când am cinat cu prietenii din copilărie, am ajuns la concluzia că am vrut mereu să fiu Cristiano Ronaldo când jucam fotbal în grădină. Asta a fost mai ales când juca pentru Manchester United. Primul meu tricou a fost cu el.  Acea cină a fost chiar după meciurile cu Juventus, când a trebuit să mă lupt chiar cu Cristiano”

Transferuri Juventus 2019. Se pregăteşte sosirea la parametri zero a francezului Adrien Rabiot

Buffon vrea să fie recordmanul de prezenţe în Serie A

Dar Matthijs de Ligt, a doua lovitură după galezul Aaron Ramsey, de la Arsenal, venit gratis (Juve e specialistă în a aduce jucători valoroşi la parametri zero, 14 jucători în ultimii şapte ani) nu este ultima operaţiune de transfer a biaconerilor din această vară. Se pregăteşte în scurt timp sosirea altui jucător de top la Torino, capriciosul mijlocaş francez Adrien Rabiot, dar mama sa, care este agentul lui, a preferat să declare că ăn fotbal există superstiţia să nu se dezvăluie nimic până mişcarea nu devine oficială.

Transferuri Juventus 2019. Gigi Buffon pregătit să revină la 41 de ani

O mare surpriză pentru fani ar fi revenirea legendei Gigi Buffon. La 41 de ani portarul care a jucat un sezon la PSG ar accepta să devină rezerva lui Szczesny cu o singură condiţie. În contract să se stipuleze clar că va juca minim opt meciuri în tot sezonul, pentru a a-l putea depăşi la număr de prezenţe în Serie A pe recordmanul Paolo Maldini: 647.