Premier League

Maurizio Sarri, numit oficial la Chelsea! Pe cât a semnat italianul

14.07.2018 | 12:03
Maurizio Sarri numit oficial la Chelsea Pe cat a semnat italianul

Tehnicianul italian Maurizio Sarri, care a pregătit-o pe SSC Napoli în ultimele trei sezoane, a fost numit oficial în funcția de manager la formația Chelsea. Londonezii au anunțat mutarea pe site-ul oficial, Maurizio Sarri urmând să petreacă următorii trei ani pe Stamford Bridge.

”Mă bucur foarte mult că vin la Chelsea și în Premier League. Este o nouă perioadă interesantă în cariera mea. Aștept cu nerăbdare să încep munca și să mă întâlnesc luni cu jucătorii, înainte de plecarea în cantonamentul din Australia. Sper că vom câștiga trofee, pentru că acest club merită tot ce este mai bun”, a declarat Maurizio Sarri la prezentarea oficială.

Tehnicianul italian Maurizio Sarri a fost numit oficial în funcția de manager la Chelsea Londra
Tehnicianul italian Maurizio Sarri a fost numit oficial în funcția de manager la Chelsea Londra

Maurizio Sarri, al șaselea antrenor italian din era Abramovici la Chelsea

În vârstă de 59 de ani, Maurizio Sarri îl va înlocui pe compatriotul său Antonio Conte demis în urmă cu două zile și va fi al 13-lea antrenor de la Chelsea Londra din era magnatului rus Roman Abramovici. El va fi al șaselea tehnicianul italian numit de Abramovici, după Gianluca Vialli, Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti, Roberto Di Matteo și Antonio Conte.

În cei trei ani petrecuți la Napoli, Maurizio Sarri a dus echipa de două ori pe locul secund și o dată pe poziția a treia, iar în 2017 a primit premiul pentru antrenorul anului în Serie A. În cele 114 meciuri cât a stat pe banca tehnică a napoletanilor în campionat, Sarri a înregistrat 79 de victorii, 22 de remize și 13 înfrângeri.

Tehnicianul italian nu va veni cu mâna goală pe Stamford Bridge, el dorind să-i aducă la Chelsea Londra pe mijlocașul italian de origine braziliană Jorginho de la Napoli și pe atacantul argentinian Gonzalo Higuain de la Juventus Torino, alături de care a lucrat tot la Napoli.