Fotbal intern

May Mahlangu a plecat de la Ludogoreț! A vrut să revină la Dinamo, dar a ajuns în Kazahstan

16.02.2019 | 09:06
May Mahlangu a plecat de la Ludogoret A vrut sa revina la Dinamo dar a ajuns in Kazahstan

May Mahlangu, fostul jucător al echipei FC Dinamo București, a plecat de la Ludogoreț Razgrad, echipă la care sunt legitimați fotbaliștii români Cosmin Moți, Claudiu Keșeru, Adi Popa și Dragoș Grigore.

Mijlocașul în vârstă de 29 de ani nu a impresionat în tricoul lui Ludogoreț Razgrad, iar acesta a fost titularizat de antrenorul campioanei Bulgariei într-un singur meci, deși bulgarii au plătit nu mai puțin de 500.000 de euro pentru transferul său de la Dinamo București în august 2018.

May Mahlangu a plecat de la Ludogoreț și a ajuns în Kazahstan

Astfel, oficialii campioanei Bulgariei au ajuns la un acord cu Ordabasy, echipă care evoluează în Kazahstan, pentru împrumutul lui May Mahlangu, anunță doardinamo.ro. Mijlocașul în vârstă de 29 de ani și-ar fi dorit să revină în Ștefan cel Mare, informație anunțată în exclusivitate de FANATIK.RO pe 4 decembrie 2018, dar noul buget salarial al “câinilor” nu a fost pe placul acestuia.

May Mahlangu încasa la Ludogoreț Razgrad un salariu lunar în valoare de 30.000 de euro,  iar Dinamo ar fi trebuit să suporte o parte din această sumă dacă dorea să îl readucă pe mijlocaș în Ștefan cel Mare, lucru aproape imposibil deoarece echipa antrenată de Mircea Rednic oferă maxim 7.000 de euro pe lună jucătorilor săi.

May Mahlangu într-un meci jucat pentru Ludogoreț Razgrad

May Mahlangu a ajuns la Dinamo București pe 8 septembrie 2016 din postura de jucător liber de contract. Mijlocașul originar din Africa de Sud a bifat 71 de prezențe în tricoul grupării deținute de Ionuț Negoiță, a dat 4 goluri și a oferit 3 pase decisive. Pe parcursul carierei, May Mahlangu a mai jucat pentru Stars of Africa, Alexandra Utd., Helsingborg, IFJ Hassleholm, IFK Goteborg, Konyaspor, Sint-Truiden și Dinamo București.

  • 19 selecții și două goluri are May Mahlangu pentru echipa națională a Africii de Sud
  • 30.000 de euro este salariul încasat de May Mahlangu la Ludogoreț Razgrad
  • 500.000 de euro a plătit Ludogoreț Razgrad pentru transferul lui May Mahlangu de la Dinamo