News

Medic ginecolog din Giurgiu, prins în flagrant când primea mită 900 de lei pentru o cezariană. A fost reținut

Un medic ginecolog din Giurgiu a fost reținut, după ce polițiștii l-au prins în flagrant când primea mită 900 de lei pentru o cezariană.
24.04.2024 | 10:07
Medic ginecolog din Giurgiu prins in flagrant cand primea mita 900 de lei pentru o cezariana A fost retinut
Medic ginecolog, prins în fragrant în timp ce lua mită pentru o cezariană, la un spital din Giurgiu. Suma cerută pentru operație. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

O mită de doar 900 de lei l-a trimis după gratii pe un medic ginecolog din Giurgiu. Cadrul medical a fost prins în flagrant în timp ce încasa acești bani pentru a realiza o operație de cezariană.

Medic ginecolog, prins în fragrant în timp ce lua mită pentru o cezariană, la un spital din Giurgiu. Suma cerută pentru operație

Acest grav incident a avut loc marți, 23 aprilie 2024. Un medic ginecolog angajat la Spitalul Judeţean Giurgiu a fost prins în flagrant când primea bani ca mită pentru a realiza o cezariană.

ADVERTISEMENT

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Antucorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, sub coordonarea şi la delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au realizat marţi, 23.04.2024, prinderea în flagrant de luare de mită a unui medic ginecolog din cadrul Spitalului Judeţean Giurgiu”, a transmis, miercuri, Direcţia Generală Anticorupţie, într-un comunicat de presă.

Sursa citată mai notează că suma de bani nu era toată pentru ginecolog. Astfel, cei 900 de lei ceruți de la rudele pacientei se împărțeau. 700 lei erau pentru el şi 200 lei pentru alte persoane de la Secţia Ginecologie.

ADVERTISEMENT

După procesul de audiere, procurorul de caz a cerut reținerea medicului, pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de luare de mită.

În cauză s-a beneficiat de sprijin din partea Serviciului Operații și Serviciului Tehnic al structurii centrale a DGA.Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, mai anunță DGA.

ADVERTISEMENT

Cazurile de mită la spitalul din Giurgiu, depistate și în trecut

Cazul de față nu este unul singular în ultimii ani la Spitalul Judeţean Giurgiu. În 2021, un alt medic ginecolog de la unitatea medical din sudul țării a fost prins în flagrant în timp ce lua mită.

În urmă cu trei ani, o pacientă a mers la un ginecolog de la acest spital pentru a-i monitoriza sarcina. Dat fiind contextul pandemic, imediat după internare, soacra tinerei i-a oferit medicului ginecolog suma de 200 de lei pentru a avea grijă de tânăra mămică.

ADVERTISEMENT

Ulterior, medicul a fost surprins primind alți 500 de lei de la soacra pacientei. Pus sub acuzare pentru luare de mită, medicul a dat vina pe soacra pacientei care spunea el, s-ar fi repezit și i-ar fi introdus banii cu forța în buzunarul de la halat fără consimțământul său, scria atunci Jurnal Giurgiuvean.

În plus, medicul ar fi declarat că a vrut să îi restituie banii, însă ”nu a mai apucat deoarece aceasta a ieșit imediat din cabinetul medical și apoi au intrat domnii polițiști”.

ADVERTISEMENT
Tags: