News

Medic și asistent din Mediaș, acuzați că luau șpagă pentru acordarea pensiilor de invaliditate. Cereau între 500 și 2.000 de lei

Au fost desfășurate percheziții într-un dosar de luare de mită. Un medic și un asistent din județul Sibiu, bănuiți de aceste fapte.
30.10.2023 | 17:06
Medic si asistent din Medias acuzati ca luau spaga pentru acordarea pensiilor de invaliditate Cereau intre 500 si 2000 de lei
Medic și asistent din Mediaș, acuzați că luau șpagă. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un medic și un asistent din Mediaș sunt acuzați că au luat șpagă pentru acordarea pensiilor de invaliditate. Cele două cadre medicale sunt angajate la Casa Județeană de Pensii din Sibiu, Cabinetul de Expertiză Medicală nr.3 Mediaş.

Medic și asistent din Mediaș, acuzați că luau șpagă

Luni, 30 octombrie, s-au desfășurat percheziții la domiciliile medicului și asistentului bănuiți de luare de mită, în Orăștie și Mediaș. Activitatea s-ar fi desfășurat în perioada iunie-octombrie 2023, potrivit procurorilor.

ADVERTISEMENT

Conform cercetărilor, cei doi cereau sume cuprinse între 500 și 2.000 de lei, pentru a da pensii de invaliditate persoanelor care solicitau acest lucru sau pentru a revizui documentația beneficiarilor, deși acestea erau îndatoririle lor de lucru.

Mai mult, în cazul în care respectivii nu aveau posibilitatea de a le oferi șpagă, cele două cadre medicale cereau pachete cu produse alimentare. Procurorii susțin că au avut loc 9, respectiv 8 infracțiuni de luare de mită.

ADVERTISEMENT

„Infracțiunile constau în aceea că, în perioada iunie-octombrie 2023, cadrele medicale au primit sume de bani cuprinse între 500 şi 2000 lei precum şi produse alimentare, în legătură cu îndeplinirea unor îndatoriri ce intrau în atribuţiile lor de serviciu.

Atribuţii rezultând din activitatea pe care o desfăşurau în cadrul Comisiei de Evaluare Medicală pentru obţinerea pensiei de invaliditate sau pentru revizuirea periodică a documentației de către persoanele care beneficiau de această pensie”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, conform Ora de Sibiu.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu, a adăugat faptul că, în acest caz, sunt audiate mai multe persoane. Cercetările sunt în desfășurare.

Medici de la Marius Nasta, bănuiți că cereau bani pentru operații

Mai multe percheziții au avut loc, în luna septembrie, la Institutul Marius Nasta, din Capitală, într-un dosar de corupție. Procurorii DNA spun că mai mulți medici erau bănuiți că cereau bani pacienților pentru a-i opera.

ADVERTISEMENT

Printre cei vizați de percheziții au fost inclusiv profesori ai Universității de Medicină și Farmacie din București. După câteva ore de audieri, patru dintre cadrele medicale au fost reținute, iar altele au fost plasate sub control judiciar.

ADVERTISEMENT
Tags: