News

A apărut un nou medicament pentru combaterea Omicron! Americanii, primii care l-au autorizat

A apărut un nou medicament pentru combaterea Omicron! Americanii, primii care l-au autorizat după ce experții au lucrat câteva luni de zile la realizarea lui
12.02.2022 | 17:20
A aparut un nou medicament pentru combaterea Omicron Americanii primii care lau autorizat
ADVERTISEMENT

Mai multe țări par a transmite că pandemia de coronavirus se apropie de final. Între timp și autorităţile de reglementare în domeniul sănătăţii din SUA au autorizat un nou medicament.

Vorbim despre un tratament cu anticorpi care vizează strict varianta Omicron. Experții spun că reprezintă un pas cheie în refacerea arsenalului naţional împotriva celei mai recente versiuni a COVID-19.

ADVERTISEMENT

A apărut un nou medicament pentru combaterea tulpinei Omicron!

Mai exact, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a transmis că și-a dat acordul pentru medicamentul Eli Lilly care se administrează pacienţilor adulţi şi adolescenţi cu cazuri uşoare până la moderate de COVID-19.

Este un tratament la care se lucrează încă de la sfârşitul anului trecut, după ce testele au arătat că terapia sa anterioară cu anticorpi a fost ineficientă împotriva variantei dominante Omicron.

ADVERTISEMENT

Interesant este că administraţia Biden a achiziţionat deja 600.000 de doze înainte de autorizare. Aproape imediat va începe și expediarea stocurilor iniţiale către autorităţile.

„Este un pas important pentru a răspunde nevoii de a avea mai multe instrumente pentru tratarea pacienţilor, în condiţiile în care noi variante ale virusului continuă să apară”, a declarat Dr. Patricia Cavazzoni, directorul centrului de medicamente al FDA.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, primele date indică și faptul că medicamentul de la Lilly funcţionează împotriva mutaţiei BA.2 a variantei Omicron.

Anticorpii monoclonali produşi în laborator înlocuiesc sistemul imunitar al organismului uman, acţionând pentru a bloca un virus invadator. Administrate pe cale intravenoasă sau prin injectare, medicamentele sunt destinate a fi utilizate în faza incipientă a unei infecţii.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că la finalul lunii ianuarie, FDA a revocat autorizaţia de utilizare de urgenţă pentru medicamentul cu anticorpi al Regeneron, împreună cu cel al Lilly.

Culmea, cele două medicamente au reprezentat coloana vertebrală a tratamentului cu anticorpi și medicii n-au fost deloc de acord cu decizia autorității. Aceștia au găsit cu dificultate soluţii de rezervă.

De remarcat că oamenii de ştiinţă spun că tratamentele COVID-19, cum ar fi anticorpii monoclonali, nu înlocuiesc vaccinarea.

ADVERTISEMENT
Tags: