News

Mesajul lui Adrian Năstase după ce Liviu Dragnea a fost condamnat: “Suntem un popor crud, ușor de manipulat”

27.05.2019 | 20:33
Mesajul lui Adrian Nastase dupa ce Liviu Dragnea a fost condamnat Suntem un popor crud usor de manipulat

Adrian Năstase vorbește despre arestarea fostul președinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, după ce acesta din urmă a fost condamnat la închisoare, în dosarul angajărilor fictive din județul Teleorman. Dragnea a primit din partea magistraților români o sentință de 3 ani și jumătate cu executare.

Năstase, mesaj pentru Dragnea după ce a ajuns în spatele gratiilor

Fostul Președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost judecat și condamnat în lipsă în această după-amiază. Patru din cinci magistrați au decis condamnarea acestuia la închisoare cu executare. Fostul lider PSD va ocupa o celulă de la penitenciarul Rahova, timp de 3 ani și jumătate. Adrian Năstase a scris pe pagina blogului său un mesaj în care vorbește despre prietenul Dragnea.

Primul lucru pe care Adrian Năstase i l-a reproşat lui Dragnea a fost acela că, fostul lider PSD a negociat cu „statul paralel” şi că nu a vrut să își dea demisia în momentul în care i s-a cerut, duminică seara, după votul slab pe care l-a avut partidul la alegeri. ,,Sunt două lucruri distincte: 1. Dragnea trebuia să-și dea demisia din fruntea partidului după rezultatul umilitor la alegerile de ieri.” În al doilea rând, Năstase a adus în discuție și condamnarea teleormăneanului. ,,2. Condamnarea lui, într-un dosar cusut cu ață albă, este o condamnare ce a avut un obiectiv politic. Această condamnare, ca și felul în care a fost „însoțit” Dragnea spre Rahova arată că suntem un popor crud, ușor de manipulat, și că, după „revoluția votului”, a urmat justiția populară.”, a scris Năstase pe blogul personal.

Fostul lider al PSD a ținut să vorbească despre cum merg lucrurile în presa românească și că, oamenii întorc armele după cum bate vântul fiind foarte ușor de manipulat. ,,În mod paradoxal, folosirea social media nu ne duce spre viitor ci spre trecut. Acțiunea politică internă și externă au avut și au ca obiectiv transformarea PSD într-un partid de 20% care să nu mai aibă un rol determinat în guvernarea României. Pentru asta s-au folosit, de-a lungul timpului, atât cozi de topor cât și anumiți lideri care, conștient sau nu, au intrat în astfel de jocuri.”, scrie pe blog.  

Adrian Năstase mesaj de încurajare pentru Dragnea
Năstase a scris pe blogul personal un mesaj amplu pentru Dragnea după ce a fost arestat
Sursa foto: hepta.ro

Propriile decizii l-au adus pe Dragnea în situația de față

Năstase crede că, deciziile proaste l-au adus pe fost lider PSD în situația de față și îl încurajează pe acesta. ,,Atitudinea și compromisurile lui Dragnea, lipsa de decizie, temporizarea i-au creat și lui probleme dar și partidului și, în definitiv, țării”.

Totodată, acesta se gândește la ce îndură Dragnea în aceste clipe și chiar îl compătimește pentru faptul că a fost condamnat și astfel și-a pierdut libertatea. ,,Îmi pare rău pentru ce îndură, mai ales că știu ce înseamnă umilința unei condamnări și pierderea libertății dar încercările lui de a negocia cu „statul paralel” l-au dus într-o fundătură – în plan personal – iar partidul într-o criză profundă din care va ieși doar dacă înțelege că trebuie folosită o operație chirurgicală și nu administrate „suplimente alimentare.”, sunt ultimele declarații de pe blog.