News

Mesajul politicienilor pentru români, de Anul Nou. Nicolae Ciucă ”Au trecut prin provocări greu de imaginat” / Klaus Iohannis: ”A fost un an foarte greu”

Premierul Ciucă și președintele Iohannis au transmis românilor un mesaj de Anul Nou, prin care i-au anunțat că apreciază modul în care au îndurat greutățile din ultima perioadă.
31.12.2022 | 16:02
Mesajul politicienilor pentru romani de Anul Nou Nicolae Ciuca Au trecut prin provocari greu de imaginat  Klaus Iohannis A fost un an foarte greu
Nicolae Ciucă, mesaj de Anul Nou. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT
31-12-2022
14:04

Mesajul liderului PSD Marcel Ciolacu: ”2022 a fost un an greu”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a transmis, la rândul său, un mesaj de sărbători tuturor românilor care se pregătesc să sărbătorească Revelionul.

”2022 a fost un an greu, dar în fiecare clipă ne-am străduit să răspundem tuturor provocărilor.  Am luat măsuri pentru ca românii şi economia să reziste în faţa ameninţărilor. Mai mult, suntem hotărâţi să continuăm să sprijinim România pentru a trece cu bine peste această perioadă dificilă ca o naţiune puternică şi unită. Românii şi-au demonstrat hotărârea pe tot parcursul acestui an. Este timpul ca şi guvernul nostru să-şi demonstreze în 2023 determinarea astfel încât vieţile oamenilor pe care îi servim să devină mai bune!
 
Sunt ferm convins că anul 2023 va fi unul plin de aspecte pozitive. Este rolul meu şi al celorlalţi lideri politici să găsim soluţii rapide la toate evenimentele neprevăzute care vor apărea. Împreună, dând dovadă de inteligenţă şi maturitate politică, putem transforma România într-un lider regional capabil să atragă investiţiile mari care se vor reîntoarce în Europa. Vom fi atenţi la evoluţia economiei şi vom fi pregătiţi să luăm toate măsurile necesare dacă lucrurile vor evolua defavorabil, pentru ca efectele negative să fie cât mai mici pentru români şi firmele româneşti. Trebuie să creăm toate condiţiile pentru ca agricultura să performeze, deoarece perioada complicată se prelungeşte şi resursele alimentare vor fi o problemă pentru multe regiuni ale lumii”, a transmis, printre altele, Ciolacu.

Ciucă transmite că solidaritatea tuturor va face ca țara noastră să treacă cu bine peste orice provocare.

Mesajul lui Nicolae Ciucă de Anul Nou

“Vremurile grele îi aduc pe oameni mai aproape. Iar anul care se încheie ne-a dat multe motive să ne dovedim solidaritatea.

ADVERTISEMENT

Împreună am trecut prin provocări greu de imaginat. Ca popor încercat de istorie, de data aceasta, am reuşit, fiind uniţi, să facem mai mult decât să rezistăm. Astăzi, puterea mobilizării noastre este recunoscută şi apreciată în întreaga lume. Pentru că românii au devenit un exemplu, iar calităţile lor au trecut dincolo de graniţe”, a declarat Ciucă.

Criza prin care trece România, cu un război la graniță și cu scumpiri exagerate la energie și alimente a fost, de asemenea, menționată de Ciucă.

ADVERTISEMENT

“Am traversat, împreună, unul dintre cei mai grei ani din ultima vreme. Anul care ne-a pus gospodăriile şi economia sub povara unei crize dificile. Ne-a adus pentru prima oară după multă vreme războiul aproape de graniţele noastre. Secetă, preţuri mari la energie şi gaze, dar şi inflaţie.

Împreună, am reuşit să salvăm economia, care a generat una dintre cele mai mari creşteri la nivel european. Am investit masiv, susţinând mediul de afaceri şi atrăgând miliardele de euro din fondurile europene, bani necesari dezvoltării noastre. I-am protejat pe cei mai expuşi riscurilor economice şi sociale, confruntaţi cu creşteri dureroase de preţuri la utilităţi, alimente, carburanţi”, a completat Ciucă.

ADVERTISEMENT

Protejarea cetățenilor vulnerabili rămâne o prioritate pentru guvernul României și în următorul an, transmite Nicolae Ciucă.

“Vom consolida poziţia noastră alături de partenerii europeni şi aliaţii din NATO, consolidând parteneriatul strategic cu Statele Unite. Investiţiile în educaţie, sănătate, transporturi, digitalizare şi mediu vor transforma România, apropiindu-ne şi mai mult de modelul de dezvoltare occidental.

ADVERTISEMENT

Asigurând acest echilibru, vom putea oferi tinerilor noştri un model de dezvoltare rezilient şi performant”, a completat Nicolae Ciucă.

Mesajul lui Klaus Iohannis de Anul Nou

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj similar, de la Palatul Cotroceni. “Cumpăna dintre ani este mereu un moment încărcat de semnificaţii şi emoţie, pentru că sărbătorim sfârşitul unei etape şi debutul alteia noi.

Chiar dacă a fost un an foarte dificil pentru noi toţi, marcat de crize profunde şi de un teribil război care se desfăşoară la graniţele noastre, privim cu speranţă şi încredere către noul an 2023, care stă să înceapă. Provocările de proporţii istorice pe care le-am avut de înfruntat au scos în evidenţă tăria noastră de caracter, capacitatea de a rămâne solidari, uniţi şi hotărâţi să depăşim cu bine orice obstacole.

România se dezvoltă în fiecare zi şi face progrese vizibile în toate domeniile. Vă îndemn să lucrăm împreună pentru ca ţara noastră să se bucure de un viitor prosper, în pace şi armonie“, a transmis Iohannis.

ADVERTISEMENT