Fotbal international

VIDEO. Ziua care a schimbat fotbalul mondial! 17 ani de la primul antrenament al lui Messi la Barcelona

Leo Messi este considerat cel mai bun fotbalist din istorie. Starul argentinian a jucat doar la FC Barcelona, club la care a ajuns în anul 2000. Primul antrenament al lui Messi la Barca a fost pe...
18.09.2017 | 20:17
VIDEO Ziua care a schimbat fotbalul mondial 17 ani de la primul antrenament al lui Messi la Barcelona

Leo Messi este considerat cel mai bun fotbalist din istorie. Starul argentinian a jucat doar la FC Barcelona, club la care a ajuns în anul 2000. Primul antrenament al lui Messi la Barca a fost pe data de 18 septembrie 2000, în urmă cu fix 17 ani. În “La Masia”, Messi a fost coleg cu alţi jucători care au devenit staruri precum Gerard Pique şi Cesc Fabregas.

“Messi nu avea încă 1,50 metri şi s-a schimbat în linişte. În vestiar, ceilalţi se uitau la el şi nu le venea să creadă cât de mic era; pe teren, se uitau la el şi nu le-a venit să creadă cât de bun era”, povestea cunoscutul jurnalist Sid Lowe. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Messi avea nevoie de hormoni de creştere

Carles Rexach, fost jucător şi antrenor al catalanilor l-a adus pe Messi la un trial şi aşa a ajuns argentinianul la Barcelona. Pe 17 septembrie, Leo a aterizat pe aeroportul din Barcelona. Avea 13 ani şi era însoţit de tatăl său şi de doi apropiaţi ai acestuia. A mers la hotel, s-a odihnit, iar a doua zi a avut primul antrenament când deja cucerise pe toată lumea.

Nu toate au mers ca pe roate pentru Messi. Un puşti firav care avea nevoie de hormoni de creştere, iar tatăl său de un serviciu în Barcelona ca să poată să rămână lângă fiul său. Pe data de 14 decembrie 2000, directorul tehnic al Barcei i-a oferit un contract lui Leo Messi, în condiţii favorabile lui şi familiei sale. De atunci, a început epopeea lui Messi la Barcelona.

VEZI VIDEO:

egwwg