Sport

Messi, singurul campion mondial în echipa anului 2022, conform L’Equipe. Franța are trei reprezentanți!

Jurnaliștii de la L'Equipe au anunțat componența ”11”-lui ideal pentru anul 2022, iar alegerile sunt exclusiv din primele cinci campionate ale Europei!
25.12.2022 | 13:47
Messi singurul campion mondial in echipa anului 2022 conform LEquipe Franta are trei reprezentanti
Leo Messi este singurul argentinian care și-a găsit locul în echipa ideală a celor de la L'Equipe. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Finalul de an aduce, potrivit tradiției, și o mulțime de anchete menite a desemna performerii din sport. Cei de la L’Equipe se înscriu în acest trend propunând 11-le ideal. Unul în care, merită precizat, se regăsesc exclusiv jucători aflați în loturile care au evoluat la Cupa Mondială din Qatar. Dar numai unul, Messi, MVP-ul turneului, de la echipa campioană.

Benzema, singurul coechipier al lui Messi în echipa ideală, fără vreun minut la Cupa Mondială

Real Madrid a avut un 2022 de vis. A pus în vitrină Supercupa Spaniei. Apoi, a câștigat la La Liga și UEFA Champions League. Iar în vară, Supercupa Europei.

ADVERTISEMENT

Performanțe care sunt reflectate și de formula echipei ideale aleasă de cei de la L’Equipe. Care include nu mai puțin de trei dintre actualii componenți ai madrilenilor. Sau patru, dacă ne referim la jucătorii care, pe parcursul anului, au evoluat la team-ul de pe Bernabeu.

Este vorba, mai întâi, despre portarul Thibaut Courtois. Care, este adevărat, alături de colegii din naționala Belgiei, n-a rămas cu amintiri plăcute din Qatar. Dar, cu echipa de club, a avut rezultate deosebite. Iar acestea îi aduseseră Trofeul Iașin la gala Balonului de Aur.

ADVERTISEMENT

Apoi, în linia de mijloc îl regăsim pe Modric, unul dintre jucătorii care au evoluat excelent și la Mondiale. Iar în față, pe Karim Benzema. Francezul, accidentat, n-a apărut pe terenurile din Qatar, însă a avut un an excelent, încununat și cu Balonul de Aur.

În plus, în echipa ideală își găsește loc și un jucător care a evoluat, până-n toamnă, la Real Madrid. Este vorba despre brazilianul Casemiro, actualmente la Manchester United.

ADVERTISEMENT

Doi jucători din Premier League, Kyle Walker și Virgil Van Dijk, unul din Bundesliga, croatul Josko Gvardiol, de la Leipzig, și un francez, Theo Fernandez, de la AC Milan, sunt jucătorii de pe linia de fund.

La mijloc, într-o formulă 4-4-2, îl găsim pe Leo Messi, unicul reprezentant al Argentinei în această formație, și Kevin de Bruyne. În timp ce, în ofensivă, lângă Benzema a fost plasat Kylian Mbappe, golgeterul Cupei Mondiale.

ADVERTISEMENT