News

Metodele folosite în service-uri auto pentru a înșela șoferii. Cum îți dai seama că ești păcălit

Cum sunt păcăliți șoferii de mecanicii auto. Recomandările specialiștilor pentru cei care își duc autoturismele în service.
09.10.2023 | 09:11
Metodele folosite in serviceuri auto pentru a insela soferii Cum iti dai seama ca esti pacalit
Metodele folosite în service-uri auto pentru a înșela șoferii. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Metodele folosite în service-urile auto de mecanicii care înșeală șoferi sunt printre cele mai diverse. Conducătorii auto care își lasă mașinile în service-uri pot fi ușor păcăliți de către mecanicii cu experiență.

Metodele folosite în service-uri auto pentru a înșela șoferii

Dacă nu ai cunoștințe în acest domeniu, riști să pici în plasa escrocilor. Unii dintre ei te pot păcăli să cumperi piese mult mai scumpe pentru mașina ta sau să faci reparații care nu sunt neapărat necesare.

ADVERTISEMENT

Specialiștii recomandă să acordăm atenție acțiunilor mecanicilor atunci când ajungem într-un service auto, în special dacă nu cunoști foarte multe despre domeniu. De altfel, șoferii își pot lua anumite măsuri de precauție.

Printre cele mai frecvente metode practicate de mecanici sunt efectuarea unor reparații inutile. Conform specialiștilor, una dintre cele mai întâlnite înșelătorii se practică atunci când autoturismul are o supapă EGR defectă.

ADVERTISEMENT

Mecanii pot susține că sunt probleme cu bujiile și cu bateria și conving clienții să le înlocuiască pe toate, pentru că altfel, motorul se poate opri oricând. În acest caz, șoferul ajunge să facă „reparații” de peste 1.000 de lei, deși înlocuirea supapei EGR, cu tot cu manoperă, costă între 200 și 400 de lei, potrivit Promotor.

Există și situații când mecanicul folosește piese la mâna a doua, deși spune șoferilor că sunt noi și, evident, aceștia ajung să plătească un preț dublu pentru ele. Alții obișnuiesc să nu dea jos piesele care ar trebui schimbate, deși pe deviz scrie că piesele vechi au fost înlocuite.

ADVERTISEMENT

O altă metodă prin care mecanicii auto o folosesc pentru a-și înșela clienții o reprezintă furtul pieselor originale. Șarlatanii obișnuiesc să înlocuiască o piesă bună, care nu este defectă, cu o alta de la o mașină similară, dar contrafăcută.

Recomandările specialiștilor, cum ne protejăm de șarlatani

Specialiștii recomandă să ne luam anumite măsuri de precauție atunci când mergem la un service auto. Ei spun să le alegem pe cele care au o reputație bună. „Când te duci la un mecanic e bine să mergi pe recomandare. Adică să te duci la cineva la care a mai fost o cunoștință de-a ta și i-a rezolvat problema.

ADVERTISEMENT

Când la service afli că trebuie să înlocuiești anumite piese, cere documentația oferită de producătorul mașinii. În aceasta se specifică etapele și elementele care se demontează.

„Fă un semn cu un marker pe piesele noi. Așa vezi apoi dacă au fost montate pe mașină. Cere o a doua opinie când crezi că problemele semnalate nu sunt reale sau sunt supraestimate. Stai lângă mecanic, atunci când se poate”, sunt sfaturile oferite de mecanicul Robert Marin, pentru ProMotor.

 

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă...
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă ar păţi şi ea ca primele soţii ale milionarului!
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se iese MAI DEVREME la PENSIE! Au anunțat
Se iese MAI DEVREME la PENSIE! Au anunțat
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al...
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Doi absolvenți de MIT, acuzaţi că au furat milioane de dolari în criptomonede,...
Doi absolvenți de MIT, acuzaţi că au furat milioane de dolari în criptomonede, în doar 12 secunde
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are...
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are 57 de ani și e în topul celor mai bogați români
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze