News

Metodele folosite în service-uri auto pentru a înșela șoferii. Cum îți dai seama că ești păcălit

Cum sunt păcăliți șoferii de mecanicii auto. Recomandările specialiștilor pentru cei care își duc autoturismele în service.
09.10.2023 | 09:11
Metodele folosite in serviceuri auto pentru a insela soferii Cum iti dai seama ca esti pacalit
Metodele folosite în service-uri auto pentru a înșela șoferii. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Metodele folosite în service-urile auto de mecanicii care înșeală șoferi sunt printre cele mai diverse. Conducătorii auto care își lasă mașinile în service-uri pot fi ușor păcăliți de către mecanicii cu experiență.

Metodele folosite în service-uri auto pentru a înșela șoferii

Dacă nu ai cunoștințe în acest domeniu, riști să pici în plasa escrocilor. Unii dintre ei te pot păcăli să cumperi piese mult mai scumpe pentru mașina ta sau să faci reparații care nu sunt neapărat necesare.

ADVERTISEMENT

Specialiștii recomandă să acordăm atenție acțiunilor mecanicilor atunci când ajungem într-un service auto, în special dacă nu cunoști foarte multe despre domeniu. De altfel, șoferii își pot lua anumite măsuri de precauție.

Printre cele mai frecvente metode practicate de mecanici sunt efectuarea unor reparații inutile. Conform specialiștilor, una dintre cele mai întâlnite înșelătorii se practică atunci când autoturismul are o supapă EGR defectă.

ADVERTISEMENT

Mecanii pot susține că sunt probleme cu bujiile și cu bateria și conving clienții să le înlocuiască pe toate, pentru că altfel, motorul se poate opri oricând. În acest caz, șoferul ajunge să facă „reparații” de peste 1.000 de lei, deși înlocuirea supapei EGR, cu tot cu manoperă, costă între 200 și 400 de lei, potrivit Promotor.

Există și situații când mecanicul folosește piese la mâna a doua, deși spune șoferilor că sunt noi și, evident, aceștia ajung să plătească un preț dublu pentru ele. Alții obișnuiesc să nu dea jos piesele care ar trebui schimbate, deși pe deviz scrie că piesele vechi au fost înlocuite.

ADVERTISEMENT

O altă metodă prin care mecanicii auto o folosesc pentru a-și înșela clienții o reprezintă furtul pieselor originale. Șarlatanii obișnuiesc să înlocuiască o piesă bună, care nu este defectă, cu o alta de la o mașină similară, dar contrafăcută.

Recomandările specialiștilor, cum ne protejăm de șarlatani

Specialiștii recomandă să ne luam anumite măsuri de precauție atunci când mergem la un service auto. Ei spun să le alegem pe cele care au o reputație bună. „Când te duci la un mecanic e bine să mergi pe recomandare. Adică să te duci la cineva la care a mai fost o cunoștință de-a ta și i-a rezolvat problema.

ADVERTISEMENT

Când la service afli că trebuie să înlocuiești anumite piese, cere documentația oferită de producătorul mașinii. În aceasta se specifică etapele și elementele care se demontează.

„Fă un semn cu un marker pe piesele noi. Așa vezi apoi dacă au fost montate pe mașină. Cere o a doua opinie când crezi că problemele semnalate nu sunt reale sau sunt supraestimate. Stai lângă mecanic, atunci când se poate”, sunt sfaturile oferite de mecanicul Robert Marin, pentru ProMotor.

 

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatre, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Elicopterul s-a PRĂBUȘIT
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Elicopterul s-a PRĂBUȘIT
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii