Sporturi

Mick Schumacher, prima victorie în F3! S-a impus la Spa-Francorchamps

28.07.2018 | 18:01
Mick Schumacher prima victorie in F3 Sa impus la SpaFrancorchamps

Germanul Mick Schumacher a obţinut, sâmbătă, prima sa victorie în Formula 3 Europeană, chiar pe circuitul de la Spa-Francorchamps, pe care tatăl său, Michael Schumacher, debuta în Formula 1, la 25 august 1991, şi apoi câştiga primul lui Grand Prix, la 30 august 1992.

Conform site-ului autosport.com, Schumacher jr. a plecat de pe locul șase al grilei şi s-a impus după o cursă desfăşurată în condiţii mixte, pe o pistă umedă care s-a uscat treptat. El ocupă locul opt în clasamentul general, cu 101 puncte, la 53 de puncte de liderul Marcus Armstrong, coechipier de-al său, clasat al treilea sâmbătă.

Mick Schumacher, prima victorie în F3: ”Este un sentiment fantastic”

”Este un sentiment fanatstic să câştig aici. Spa este o destinaţie bună pentru familia Schumacher”, a declarat Mick Schumacher, în vârstă de 19 ani, de la echipa Prema Theodore Racing, după prima sa victorie în F3, competiție dedicată tinerilor piloţi, în drumul lor către Formula 1.

Germanul Mick Schumacher, fiul celebrului pilot de Formula 1 Michael Schumacher, a obţinut prima sa victorie în Formula 3 Europeană pe circuitul de la Spa-Francorchamps
Germanul Mick Schumacher, fiul celebrului pilot de Formula 1 Michael Schumacher, a obţinut prima sa victorie în Formula 3 Europeană pe circuitul de la Spa-Francorchamps

Septuplul campion mondial Michael Schumacher, în vârstă de 49 de ani, s-a rănit grav la cap după ce a căzut la schi, în decembrie 2013, iar multe luni a fost în comă. După ce s-a trezit din comă, el a fost luat în îngrijire de specialişti în neurologie, iar în prezent se află la locuinţa sa din Elveţia. Familia lui Schumacher a oferit în ultimii ani foarte puţine informaţii prinvind starea de sănătate a fostului pilot.

În urma testamentului lăsat de Michael Schumacher, Corinna şi cei doi copii ai cuplului, Gina Maria şi Mick, sunt principalii moştenitori ai averii de 800 de milioane de euro. Fostul pilot de Formula 1 a fost de şapte ori campion mondial şi s-a retras din competiţii la finalul sezonului 2012.

Steven Laureys, director de cercetare la National Fund for Scientific Research, o instituţie de cercetare din Belgia, finanţată de stat, este sigur că Michael Schumacher nu va mai putea fi niciodată recuperat din punct de vedere intelectual după gravul, dar stupidul accident suferit de german pe 29 decembrie 2013 la schi, accident care i-a afectat serios creierul. Laureys spune că şi-ar dori sincer să nu aibă dreptate, însă din punctul său de vedere familia nu trebuie să se aştepte la nimic bun în continuare.