News

Un micro-apartament din Londra ”bate” garsoniera din Cluj. Prețul uriaș cerut pentru o locuință de 7 mp. Foto

Un micro-apartament din Londra ia fața garsonierei de 11 mp din Cluj-Napoca. Deși are doar 7 mp, micuța locuință din Capitala Angliei se vinde cu o sumă uriașă.
18.02.2022 | 15:00
Cel mai mic apartament din Londra, de 7 mp, a fost scos la vânzare. Prețul uriaș cerut de proprietar. Sursa foto: The Guardian
ADVERTISEMENT

În debutul lunii februarie, o garsonieră de 11 mp din Cluj-Napoca a devenit virală pe internet, după ce proprietarul a oferit-o spre închiriere pentru suma lunară de 200 de euro.

Între timp, din Londra vine o ofertă și mai ”spectaculoasă”. Cel mai mic apartament din Capitala Angliei a fost scos la vânzare pentru o sumă enormă.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că dispune de doar 7 metri pătrați, minuscula locuință are un preț de pornire 50.000 de lire, adică undeva la 60.000 de euro.

Cel mai mic apartament din Londra, de 7 mp, a fost scos la vânzare. Prețul uriaș cerut de proprietar

Au curs valuri de glume în România despre garsoniera de doar 11 mp din județul Cluj, apărută pe un site de imobiliare în debutul acestei luni.

ADVERTISEMENT

Se pare că astfel de oferte sunt pe piața imobiliară și la case mai mari. The Guardian scrie că cel mai mic apartament din Londra a fost scos la vânzare pentru 50.000 de lire.

Locuința are doar 7 metri pătrați, adică un spațiu în care au loc un pat, un cuptor cu microunde, chiuveta, toaleta, dușul şi câteva rafturi.

ADVERTISEMENT

Micro-apartamentul este amplasat în zona de Est a capitalei britanice, fiind considerat a fi cel mai mic apartament care a fost scos pe piaţă în metropola din Regatul Unit.

Trebuie precizat faptul că suma de 50.000 de lire cerută pe locuință este doar de pornire. Jurnaliștii britanici se așteaptă ca prețul final să fie mult mai mare deoarece apartamentul a fost cumpărat pentru 103.500 de lire sterline în luna mai a anului 2017.

ADVERTISEMENT

Cum este amenajat micro-apartamentul pentru a face ”economie de spațiu”

Imobilul londonez este definiția perfectă a ceea ce experţii numesc un fenomen al caselor mici, alimentat de creşterea chiriilor şi preţurilor proprietăţilor imobiliare. În această perioadă, micro-apartamentele devin din ce în ce mai căutate şi din ce în ce mai mici, susţin experţii.

Revenind la minuscula locuință, spaţiul acesteia a fost maximizat prin amplasarea patului deasupra spaţiului de depozitare. În interior există şi o masă pliabilă pentru mâncat şi lucru. Toaleta şi duşul sunt într-o cameră separată.

Sursa citată mai notează că proprietarul locuinței şi-a recuperat investiția prin faptul că a perceput o chirie de 800 de lire pe lună.

Directorul firmei de licitații care va intermedia vânzarea apartamentului de 7 metri pătraţi spune că deşi acesta este cel mai ieftin apartament pe o rază de 16 kilometri, se aşteaptă ca acela care îl va cumpăra să fie un investitor.

Este puțin probabil să vorbim de cineva care își cumpără primul apartament, dat fiind faptul că, în Londra, băncile nu acordă credite pentru proprietăţi mai mici de 30 de metri pătraţi.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Locuri de muncă bine plătite, dar neocupate. De ce nu se înghesuie românii
Locuri de muncă bine plătite, dar neocupate. De ce nu se înghesuie românii
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată