News

Un micro-apartament din Londra ”bate” garsoniera din Cluj. Prețul uriaș cerut pentru o locuință de 7 mp. Foto

Un micro-apartament din Londra ia fața garsonierei de 11 mp din Cluj-Napoca. Deși are doar 7 mp, micuța locuință din Capitala Angliei se vinde cu o sumă uriașă.
18.02.2022 | 15:00
Cel mai mic apartament din Londra, de 7 mp, a fost scos la vânzare. Prețul uriaș cerut de proprietar. Sursa foto: The Guardian
ADVERTISEMENT

În debutul lunii februarie, o garsonieră de 11 mp din Cluj-Napoca a devenit virală pe internet, după ce proprietarul a oferit-o spre închiriere pentru suma lunară de 200 de euro.

Între timp, din Londra vine o ofertă și mai ”spectaculoasă”. Cel mai mic apartament din Capitala Angliei a fost scos la vânzare pentru o sumă enormă.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că dispune de doar 7 metri pătrați, minuscula locuință are un preț de pornire 50.000 de lire, adică undeva la 60.000 de euro.

Cel mai mic apartament din Londra, de 7 mp, a fost scos la vânzare. Prețul uriaș cerut de proprietar

Au curs valuri de glume în România despre garsoniera de doar 11 mp din județul Cluj, apărută pe un site de imobiliare în debutul acestei luni.

ADVERTISEMENT

Se pare că astfel de oferte sunt pe piața imobiliară și la case mai mari. The Guardian scrie că cel mai mic apartament din Londra a fost scos la vânzare pentru 50.000 de lire.

Locuința are doar 7 metri pătrați, adică un spațiu în care au loc un pat, un cuptor cu microunde, chiuveta, toaleta, dușul şi câteva rafturi.

ADVERTISEMENT

Micro-apartamentul este amplasat în zona de Est a capitalei britanice, fiind considerat a fi cel mai mic apartament care a fost scos pe piaţă în metropola din Regatul Unit.

Trebuie precizat faptul că suma de 50.000 de lire cerută pe locuință este doar de pornire. Jurnaliștii britanici se așteaptă ca prețul final să fie mult mai mare deoarece apartamentul a fost cumpărat pentru 103.500 de lire sterline în luna mai a anului 2017.

ADVERTISEMENT

Cum este amenajat micro-apartamentul pentru a face ”economie de spațiu”

Imobilul londonez este definiția perfectă a ceea ce experţii numesc un fenomen al caselor mici, alimentat de creşterea chiriilor şi preţurilor proprietăţilor imobiliare. În această perioadă, micro-apartamentele devin din ce în ce mai căutate şi din ce în ce mai mici, susţin experţii.

Revenind la minuscula locuință, spaţiul acesteia a fost maximizat prin amplasarea patului deasupra spaţiului de depozitare. În interior există şi o masă pliabilă pentru mâncat şi lucru. Toaleta şi duşul sunt într-o cameră separată.

Sursa citată mai notează că proprietarul locuinței şi-a recuperat investiția prin faptul că a perceput o chirie de 800 de lire pe lună.

Directorul firmei de licitații care va intermedia vânzarea apartamentului de 7 metri pătraţi spune că deşi acesta este cel mai ieftin apartament pe o rază de 16 kilometri, se aşteaptă ca acela care îl va cumpăra să fie un investitor.

Este puțin probabil să vorbim de cineva care își cumpără primul apartament, dat fiind faptul că, în Londra, băncile nu acordă credite pentru proprietăţi mai mici de 30 de metri pătraţi.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink