Sporturi

Mihaela Buzărnescu şi meciul şanselor pierdute! Atunci când Simona Halep în formă maximă nu este de ajuns

10.02.2019 | 19:28
Mihaela Buzarnescu si meciul sanselor pierdute Atunci cand Simona Halep in forma maxima nu este de ajuns

Mihaela Buzărnescu avea în rachetă calificarea României în semifinalele Grupei Mondiale I din Fed Cup. Dar, “Miki” nu a putut profita de şansele avute în faţa Katarinei Siniakova, a doua rachetă a Cehiei. Românca a pierdut clar în două seturi, 4-6, 2-6. Vezi punct cu punct, toate detaliile partidelor disputate de Simona Halep și Mihaela Buzărnescu în Fed Cup Cehia – România, accesând aplicația de mai jos.

A fost meciul şanselor pierdute pentru România şi pentru Mihaela Buzărnescu. Katerina Siniakova nu este o jucătoare care să aibă atuurile Karolinei Pliskova. Şi Petr Pala, căpitanul nejucător al Cehiei s-a gândit serios să o schimbe de la meciul de simplu de duminică după înfrângerea usturătoare în faţa Simonei, scor 4-6, 0-6. Decizia a fost luată în ultimul moment, după ce Karolina Pliskova a fost învinsă de Halep, cehii au anunţat că la simplu va evolua Siniakova împotriva lui Miki Buzărnescu.

Mihaela Buzărnescu, în meciul cu Siniakova
Mihaela Buzărnescu, în meciul cu Siniakova

Mihaela Buzărnescu, meciul şanselor pierdute! A pierdut setul de la 0-3

Iar începutul a fost al româncei. “Miki” a început entuziasmant şi românii din tribune visau la calificare. 3-0 în primul set, cu un joc solid şi Siniakova avea multe îndoieli. Dar, atunci a fost momentul în care Buzărnescu i-a permis cehoaicei să revină în meci. Siniakova, emotivă din fire, a folosit într-un mod pozitiv aceste emoţii. Şi-a construit punct cu punct încrederea şi a reuşit să închidă primul set cu 6-4, de la 0-3.

Sala din Ostrava a fost un vacarm. Cehii au prins viaţă când au simţit că renasc şansele de calificare, iar românii nu au încetat niciun moment să o susţină pe “Miki”. Doar că, pe teren lucrurile evoluau într-un singur sens. Buzărnescu încă era blocată de ceea ce s-a întâmplat în primul set, iar asta i-a convenit foarte mult Siniakovei. Katerina evolua cu o încredere debordantă şi a avut o apărare de fier.

Mihaela Buzărnescu şi meciul şanselor pierdute! Atunci când Simona Halep în formă maximă nu este de ajuns
Mihaela Buzărnescu, în meciul din Ostravar Arena

Speranţele stau în Begu şi Niculescu! Misiune grea cu liderul mondial

Primul break al setului a venit în game-ul trei când Siniakova a reuşit să domine pe serviciul Mihaelei. Românca a mai avut o şansă de a echilibra situaţia, însă a ratat mingea de break din game-ul 4 al setului 2 şi în loc de 2-2, a fost 3-1. Lucrurile au evoluat foarte rapid de la acel scor. Siniakova avea încredere maximă în propriile forţe, nu era deranjată de nicio lovitură a Mihaelei, care părea afectată pe teren de turnura care au luat-o lucrurile.

Victoria Siniakovei a fost una fără echivoc, 6-4, 6-2 şi la final Mihaela Buzărnescu a făcut un rezumat al meciului aruncând racheta de pământ. Un meci cu multe aşteptări de la care a scos foarte puţine. Totul urmează să se decidă la dublu.

Irina Begu şi Monica Niculescu, la dublu
Irina Begu şi Monica Niculescu, la dublu cu Siniakova – Krejcikova

Monica Niculescu şi Irina Begu joacă meciul decisiv împotriva liderelor mondiale la dublu: Krejcikova-Siniakova. Pe Siniakova nu o va deranja să joace dublu după acest meci de simplu entuziasmant. Probabil că încrederea va fi la cote maxime în rândul gazdelor, dar Monica Niculescu şi Irina Begu au şansa lor şi speranţele că titlul obţinut săptămâna trecută în Thailanda se poate materializa şi în Fed Cup cu o victorie de senzaţie împotriva Cehiei.