Sporturi

Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea în finala de la Birmingham 2018. Video

23.06.2018 | 17:05
Mihaela Buzarnescu a ratat calificarea in finala de la Birmingham 2018 Video

Mihaela Buzărnescu s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului WTA pe iarbă de la Birmingham şi o va întâlni în penultimul act pe cehoaica Petra Kvitova.

UPDATE 3-6, 2-6 / Petra Kvitova obţine victoria în faţa Mihaelei Buzărnescu, scor 6-3, 6-2, şi se califică pentru al doilea an consecutiv în finala de la Birmingham, acolo unde o va întâlni pe revelaţia sezonului de iarbă, Magdalena Rybarikova. Slovaca a trecut astăzi de cehoaica Barbora Strycova în minimul de seturi. Partida dintre Mihaela Buzărnescu şi Petra Kvitova a durat o oră şi 14 minute. Conform programului competiţional, sportiva noastră va evolua săptămâna viitoare la Eastbourne, iar în primul tur o va întâlni pe chinezoaica Peng Shuai.


UPDATE 3-6, 2-5 / Mihaela Buzărnescu îşi pierde din nou serviciul, iar Petra Kvitova va servi pentru finală la Bimringham.


UPDATE 3-6, 2-4 / Petra Kvitova îşi face în continuare serviciul şi se apropie de finală tot mai mult.


UPDATE 3-6, 2-3 / Mihaela Buzărnescu se apropie din nou la doar un game distanţă de adversara ei de azi. Kvitova are în continuare avantajul break-ului.


UPDATE 3-6, 1-3 / Petra Kvitova se distanţează decisiv în manşa secundă, iar Mihaela va încerca să-şi menţină şansele de revenire intacte prin intermediul serviciului de care va dispune în game-ul următor.


UPDATE 3-6, 1-2 / Mihaela Buzărnescu îşi pierde serviciul, iar cehoaica intră din nou în avantaj pe tabelă. Dubla campioană de la Wimbledon se poate distanţa decisiv în meciul din semifinală.


UPDATE 3-6, 1-1 / Petra Kvitova restabileşte egalitatea în manşa secundă. 


UPDATE 3-6, 1-0 / Mihaela Buzărnescu începe setul secund foarte bine. Preia conducerea pentru prima dată în meci.


UPDATE 3-6 / Petra Kvitova încheie socotelile în primul set după 38 de minute de joc. După o scurtă pauză, Mihaela va încerca să trimită meciul în set decisiv.


UPDATE 3-5 / Mihaela îşi face serviciul şi va încerca să obţină un break pentru a-şi păstra şansele intacte în acestprim set.


UPDATE 2-5 / Cehoaica îşi face serviciul şi este la un singur game distanţă de a câştiga prima manşă a semifinalei. Va servi Mihaela pentru a rămâne în set.


UPDATE 2-4 / Petra Kvitova punctează din nou pe serviciul adversarei şi se distanţează în primul set.


UPDATE 2-3 / Mihaela Buzărnescu face imediat rebreak-ul jucând foarte agresiv. Va servi pentru a restabili egalitatea în primul set.


UPDATE 1-3 / Petra Kvitova obţine break-ul, primul al partidei, după un game care a durat 6 minute. 


UPDATE 1-2 / Petra Kvitova revine în game după ce Mihaela a avut două mingi de break, primele din meci. 


UPDATE 1-1 / Mihaela începe şi ea foarte bine la serviciu şi restabileşte egalitatea. 


UPDATE, 0-1 / Cehoaica începe bine la serviciu şi pune primul game pe tabelă! Va urma la serviciu Mihaela.


UPDATE /  Petra Kvitova a câştigat tragerea la sorţi şi a ales să servească. 


UPDATE / Mihaela Buzărnescu şi Petra Kvitova vor intra în scurt timp pe terenul central din Birmingham pentru partida lor din semifinale.


Mihaela Buzărnescu s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului WTA pe iarbă de la Birmingham, dotat cu premii în valoare de 846.000 dolari, după ce a învins-o pe a doua favorită a competiţiei, ucraineanca Elina Svitolina, cu 6-3, 6-2.  Buzărnescu (30 ani, 30 WTA) obţine a doua ei victorie în faţa ucrainencei (23 ani, 5 WTA) în decurs de circa trei săptămâni, după ce pe 1 iunie o învingea cu 6-3, 7-5 în turul al treilea la Roland Garros. Românca a câştigat după o oră şi 12 minute, având 3 aşi, faţă de 2 ai adversarei, care a făcut şi 4 duble greşeli. Buzărnescu nu a pierdut niciodată serviciul, salvând trei mingi de break.

Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 46.345 dolari şi 185 de puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe Petra Kvitova, a patra favorită, care a învins-o pe Julia Goerges (13 WTA) cu 6-1, 6-4. În cealaltă semifinală, cehoaica Barbora Strycova, care a profitat de abandonul ucrainencei Lesia Tsurenko, la scorul de 7-5, 3-0, o va întâlni pe Magdalena Rybarikova (Slovacia), victorioasă în faţa slovenei Dalila Jakupovic, cu 6-2, 6-4.

Mihaela Buzărnescu – Petra Kvitova, meciul zilei la Birmingham

Kvitova (28 ani, 8 WTA) a învins-o pe Buzărnescu recent, în finala turneului de la Praga, cu 4-6, 6-2, 6-3. Mihaela a început atunci meciul perfect, însă i-a oferit cehoaicei şansa să revină în partidă. Favorita gazdelor a triumfat în final, însă jocul Mihaelei pe iarbă arată din ce în ce mai bine cu fiecare meci jucat pe această suprafaţă. Meciul dintre Mihaela şi Petra va avea loc sâmbătă, al doilea pe terenul central din Birmingham, după cealaltă semifinală, în jurul orei 15:00, ora României.