News

Mihai Chirică, derapaj rasist. Primarul din Iași i-a numit pe congolezi, sirieni și somalezi, „națiuni coborâte din copac”

06.09.2019 | 18:55
Mihai Chirica derapaj rasist Primarul din Iasi ia numit pe congolezi sirieni si somalezi natiuni coborate din copac

După ce a spus că mulți români merg în străinătate unde ajung să fie sclavi și să se prostitueze, primarul Iașiului, Mihai Chirica, a revenit cu noi derapaje vorbind despre congolezi, sirieni și somalezi ca „națiuni coborâte din copac”. Acesta a acordat un interviu publicației Bună ziua, Iași în care s-a remarcat cu noile sale declarații.

Mihai Chirica, o nouă ieșire rasistă

Culmea este că Mihai Chirica a ajuns la acest derapaj pornind discuția tocmai de la nevoia educației. El a vorbit despre educație punând o etichetă gratuită și nenecesară asupra sirienilor sau celor din Congo. Mai mult de atât, Chirica a reluat și declarațiile despre fetele care merg să se prostitueze în străinătate.

„Satul a fost părăsit, populația este foarte îmbătrănită, copiii au părăsit părinții, au părăsit țara total neinstruiți. Pentru că nu i-a mai instruit nimeni. Ei sunt victimele acestui sistem. Ei care sunt acolo puși la cele mai de jos munci și plătiți cu cele mai mici salarii, aproape de sclavie. Sau fetele care nu au nimic altceva de făcut acolo și ajung să umple străzile unor capitale europene, Roma, Madrid, Amsterdam, pentru că ele se duc acolo complet dezechipate”, a spus Chirica.

Mihai Chirica – 06.09.2019

Primarul Mihai Chirica revine in studioul BZI LIVE! Vor fi abordate cele mai sensibile teme! Lasati aici intrebarile voastre pentru edilul Iasului

Gepostet von BZI am Freitag, 6. September 2019

„O să vină peste noi congolezii și o să ne cucerească și o să ne devină și șefi”

„Adică o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi și o să ne cucerească și o să ne devină și șefi. Adică o să ne conducă, pur si simplu o să te trezești la Primăria Municipiului Iași cu un congolez – că mai sunt și de ăștia de naționalitate română, dar se comportă ca niște congolezi – și or să vrea să ne conducă. Pentru că nu se mai pune accent pe educație”, a mai spus Chirica.