Life

Mihai Morar a ajuns pe Muntele Athos. Ce a aflat despre războiul din Ucraina: „Există sfinți”

Mihai Morar a ajuns pe Muntele Athos și le-a dezvăluit urmăritorilor ce a aflat despre războiul din Ucraina. Prezentatorul a fost impresionat de cuvintele unui călugăr.
14.04.2022 | 00:32
Mihai Morar a ajuns pe Muntele Athos Ce a aflat despre razboiul din Ucraina Exista sfinti
Mihai Morar, despre războiul din Ucraina. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Mihai Morar a ajuns la Muntele Athos, acolo unde a discutat cu Părintele Gamaliel. În călătoria sa, realizatorul podcast-ului Fain & Simplu a aflat și detalii despre simplitatea sfinților și trăirea curată a acestora, dar și despre războiul din Ucraina.

Mihai Morar a ajuns pe Muntele Athos. Ce a aflat despre războiul din Ucraina

Prezentatorul de radio a descris călătoria sa de la Muntele Athos, acolo unde a fost impresionat de pacea care îl înconjoară, departe de războiul dintre Rusia și Ucraina.

ADVERTISEMENT

„Barca ne lasă în micul port al Mănăstirii Sf. Pavel din Athos. E-atâta pace aici, pe cât război e-n lumea de afară. În mai puțin de 2 minute, o bătrânică de Toyota 4X4, coborâtă din munte, se oprește în dreptul nostru. ‘Bine-ați venit, fraților!’ ne întâmpină cu voce blândă, înveșmântat în rasă de monah și scufie neagră, Părintele Gamaliel.

Umplem portbagajul cu valizele pline de aparatura pentru podcast, ne îndesăm și noi în mașină, călugărul trage frâna de mână și pornim călătoria prin Munte.

ADVERTISEMENT

Mihai Morar a descris drumul ca fiind „abrupt, șerpuit, înfundat”, însă călătoria spre chilia din Schitul Lacu a fost „duioasă și blajină”.

Mașina se rupe din toate încheieturile prin sălbăticia Muntelui. Dar drumul nu-i greu când știi că e mai importantă călătoria.

ADVERTISEMENT

E-atâta pace aici, pe cât război e-n lumea de unde venim. Ne vorbește Părintele Gamaliel despre simplitatea sfinților, despre cum cuvioșenia începe cu duioșenia, despre lucrurile simple și trăirea curată pe care noi le vedem miracole.”, a scris Mihai Morar pe Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Mihai Morar (@mihaimorar)

Mihai Morar, profeție despre războiul din Ucraina

Fostul prezentator de la Antena Stars a citat din textul În Ucraina, care îi aparține mitropolitului Neofit de Corfu. În textul respectiv, mitropolitul a vorbit despre momentul în care a ajuns la Kiev, acolo unde Sfântul Ioan Rusu i-a spus că trebuie să fie un război, altfel nu există alt mod prin care lumea să se refacă.

ADVERTISEMENT

„Și, din cuvios în cuvios, bunul Gamaliel se oprește la o întâmplare cu Bătrânul Evmenie, un sfânt ascuns al Athenei, relatată de Mitropolitul Neofit de Corfu într-o carte apărută în Grecia în 2016.

Seara, la chilie, după slujbă, Părintele îmi înmânează cărticica, tradusă în română în 2020. Și o să reproduc din textul ÎN UCRAINA, scris de mitropolit:

O altă experiență cutremurătoare cu Bătrânul Evmenie am avut-o în Ucraina, când am ajuns pe aeroportul din Kiev. (…)

Am mers toți la Kiev și am făcut rugăciune. Iar eu plângeam mult. Și pe toți ne întărea Părintele Porfirie, care mi-a zis: Nu plânge așa, nu va fi acum războiul, mai târziu va fi!

Și l-am văzut pe Sfântul Ioan Rusu, care a zis: Nu! Trebuie să fie război, căci nu există alt chip prin care să se tămăduiască această lume.”, a mai scris Mihai Morar.

Vedeta a încheiat citând un călugăr român din Muntele Athos, care a subliniat ideea că multe evenimente din ziua de astăzi au fost „prezise” cu mult timp în urmă de sfinți.

„Las mai jos fotografia celor două pagini de carte. Și nicio părere personală. Doar cuvântul unui călugăr român din Athos: ‘Nu există profeții. Dar există oameni atât de curați încât pot să vadă limpede. Există sfinți.’”, a încheiat Mihai Morar postarea.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Strigătul disperat al fiicei milionarului român care a ajuns falit, la fel ca...
Strigătul disperat al fiicei milionarului român care a ajuns falit, la fel ca Irinel Columbeanu: Şi unui câine îi dai o pâine!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Spaghete cu ciuperci şi leurdă. Rețetă simplă, sănătoasă și rapidă
Spaghete cu ciuperci şi leurdă. Rețetă simplă, sănătoasă și rapidă
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion