Sport

UPDATE. Patronul Craiovei, alături de Crinuţa Dumitrean şi alţi 4 inculpaţi, ARESTAŢI PREVENTIV! Decizia de azi a instanţei

UPDATE / Reţinuţii din dosarul ANRP 4 au fost arestaţi preventiv, sâmbătă, după ce vineri au fost duşi la Curtea Supremă pentru mandatele de arestare....
28.11.2015 | 18:43
UPDATE Patronul Craiovei alaturi de Crinuta Dumitrean si alti 4 inculpati ARESTATI PREVENTIV Decizia de azi a instantei

UPDATE / Reţinuţii din dosarul ANRP 4 au fost arestaţi preventiv, sâmbătă, după ce vineri au fost duşi la Curtea Supremă pentru mandatele de arestare.

Preşedintele ANRP, Crinuţa Dumitrean, este în continuare internată în spital, după ce vineri i s-a făcut rău la instanţă, potrivit Antena3.

Astfel, următorii urmează să ajungă la Arestul Central:

EXCLUSIV / ANUNTUL SOC A LUI SORIN CARTU DUPA ARESTAREA PATRONULUI! 

MIHAI ROTARU – om de afaceri, beneficiarul despăgubirii de 25 MIL. EURO – cumpărare de influenţă, complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave
SERGIU NEGURICI – evaluator ANEVAR – complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave
CRINUŢA NICOLETA DUMITREAN – preşedinte
SERGIU IONUŢ DIACOMATU – vicepreşedinte
RODICA CONSTANTINOVICI – reprezentant Ministerul Justiţiei
LĂCRĂMIOARA ALEXANDRU – reprezentant Ministerul Finanţelor

UPDATE / Crinuţa Dumitrean, dar şi ceilalţi 3 suspecţi reţinuţi în dosarul lui Ioan Oltean, printre care şi patronul Craiovei, Mihai Rotaru, află sâmbătă dacă vor fi arestaţi preventiv. Înalta Curte decide dacă ei vor fi arestaţi, după ce ordonanţa de reţinere a expirat vineri seară. Ei au fost lăsaţi să plece acasă, târziu în noapte, potrivit România TV.

UPDATE / Fosta şefă a ANRP, Crinuţa Dumitrean, a fost adusă, vineri seara, de la Maternitatea Polizu, în faţa instanţei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar a fost transportată de urgenţă înapoi la spital. Acesteia i s-a făcut rău în timpul sălii de judecată.

Crinuţa Dumitrean a fost adusă, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. A stat în boxă mai bine de o oră, iar în momentul în care a început audierea ei, a spus că îi este rău şi a solicitat instanţei permisiunea de a fi dusă la spital, potrivit România TV. Dumitrean a fost luată cu ambulanţa şi dusă la Maternitatea Polizu, unde a fost internată miercuri seară, după ce i s-a făcut rău în timpul audierilor de la DNA.

Crinuţa Dumitrean este însărcinată în şapte luni, iar medicii susţin că riscă să nască prematur. Fostei şefe a ANRP i s-a făcut rău atunci când procurorii i-au spus că va fi reţinută.

“Aceasta este însărcinată în 28 de săptămâni şi trebuie să rămână în spital, pentru că este o ameninţare de naştere prematură”, a declarat managerul Spitalului Polizu.

UPDATE / Deputatul Ioan Oltean şi patronul Craiovei au fost denunţaţi la DNA chiar de preotul bisericii din Chitila, acolo unde s-ar fi dat şpaga de 600.000 de euro.

Singurul denunţ din dosarul penal al lui Ioan Oltean îi aparţine preotului bisericii din Chitila, acolo unde deputatul ar fi luat mita de 600.000 de euro.

Omul de afaceri i-ar fi dat aceşti bani lui Ioan Oltean, pentru ca acesta din urmă să o influenţeze pe Crinuţa Dumitrean, fost preşedintel la ANRP, iar ea să aprobe despăgubirea pentru Mihai Rotaru. Preotul de la biserica din Chitila este cel care ar fi intermediat legătura dintre cei doi şi cel care a şi făcut denunţ la DNA, anunţă Romania TV.

Deputatul Ioan Oltean era considerat ca un şef de Crinuţa Dumitrean, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), fapt dovedit prin rapiditatea cu care a fost rezolvată cererea de despăgubire în favoarea lui Mihai Rotaru, un “protejat” al deputatului. Menţiunea apare în referatul prin care DNA solicită instanţei supreme arestarea preventivă a şase foşti membrii ai Comisiei pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Attila Marko, Rodica Constantinovici şi Lăcrămioara Alexandru, precum şi a lui Sergiu Negurici (evaluator) şi Mihai Rotaru (beneficiar despăgubire).

UPDATE / Procesul va începe la ora 17:30.

UPDATE / Mihai Rotaru, acţionarul CS Universitatea Craiova, a fost reţinut, joi seară, de procurorii DNA. Acesta va fi dus în Arestul Central al Poliţiei Capitalei şi, vineri, alături de ceilalţi reţinuţi din dosar, printre care se numără şi fostul vicepreşedinte al ANRP, în mandatul  Crinuţei Dumitrean, Sergiu Diacomatu, şi Lăcrămioara Alexandru, membră în Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor, va fi prezentat în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunerea de arestare prevenitivă.

……………………………………………

UPDATE / Potrivit DNA, principalul acţionar al clubului CS Universitatea Craiova, Mihai Rotaru, i-a dat mită lui Ioan Oltean suma de 600.000 de euro, în incinta unei parohii, anunţă digi24.

……………………………………….

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au deschis un al patrulea dosar în care sînt investigate despăguburi acordate de Autoritatea Naţională de Restituirea Proprietăţilor (ANPR).  Principalul actionar al clubului CS U Craiova, Mihai Rotaru, a fost adus în aceasta dimineaţă cu mandat la DNA.

Deputatul PNL Cătălin Teodorescu, fost membru al comisie de stabilire a despăguburilor, este deja audiat în acest dosar. Vor urma şi alte audieri importante.

Potrivit surselor judiciare, ar fi vorba de despăgubiri ilegale de aproximativ 109.000.000 lei, acordate omului de afaceri Mihai Rotaru de către Comisia ANRP, condusă de Crinuţa Dumitrean, pentru un teren din Piteşti.

Aceleaşi surse susţin că Mihai Rotaru ar fi cumpărat drepturile litigioase de la o persoana care se judeca cu Primăria Piteşti de 8 ani, iar după ce drepturile au fost vândute în 6 luni, acesta ar fi primit de la ANRP despăgubirile.

Citeşte mai mult pe ştiripesurse