Fotbal intern

Mihai Stoica îi răspunde lui Gigi Becali în cazul transferurilor ratate: “Cestor avea o singură calitate, era stângaci. Burcă juca în B la 23 de ani”

03.09.2019 | 20:39
Mihai Stoica ii raspunde lui Gigi Becali in cazul transferurilor ratate Cestor avea o singura calitate era stangaci Burca juca in B la 23 de ani

Mihai Stoica a lămurit problema transferurilor fundașilor centrali Andrei Burcă și Mike Cestor la FCSB. Gigi Becali l-a acuzat de mai multe ori pe fostul director sportiv că este vinovat pentru situația defensivei roș-albaștrilor, refuzându-i pe cei doi fotbaliști care au ajuns la CFR Cluj.

Meme Stoica îi răspunde lu Gigi Becali

Mihai Stoica declară că nu îi considera pe Andrei Burcă și Mike Cestor suficienți de valoroși pentru FCSB. Meme recunoatește că i-a prezentat lui Gigi Becali defectele celor doi fotbaliști ajunși la CFR Cluj, dar transferul fostului fundaș de la Astra a căzut din cauza pretențiilor financiare. Mai mult, fostul director sportiv consideră că nici la formația lui Dan Petrescu cei doi jucători nu sunt de bază, acesta fiind motivul pentru care au fost aduși Alex Pașcanu și Kevin Boli.

Dacă Burcă și Cestor sunt atât de buni, de ce aduce Petrescu alți doi fundași centrali? Boli, Pașcanu, Burcă și Cestor se bat pentru locul de lângă Vinicius. Am crezut că avem soluții mai bune, Planic, Filip, Momcilovic, Cristea, care jucase titular la națională și Bălașa. Nu aveam loc pentru Burcă sau Cestor. Burcă este puternic, dar nu l-am văzut să se impună la jocul aerian, nu l-am văzut construind. El la 23 de ani juca în Liga 2. Cestor a jucat în linga a cincea, el e un jucător interesant doar pentru că e stângaci. Becali a zis că oricum îl ia, dar jucătorul a vrut 200 de mii. Eu am semnalat toate defectele lor, dar fundaș central valoros îl văd pe Planic, el la viteză se bate cu oricine“, a declarat Meme Stoica la Digisport.

Andrei Burcă a ajuns la CFR Cluj după ce a fost refuzat de Meme Stoica. Sursă Foto: Sportpictures
Andrei Burcă a ajuns la CFR Cluj după ce a fost refuzat de Meme Stoica. Sursă Foto: Sportpictures

Acuzele lui Gigi Becali

Gigi Becali a declarat, în repetetate rânduri, că Mihai Stoica este vinovat pentru situația din defensiva FCSBului. Latifundiarul din Pipera susținea că Meme a fost decisiv în eșecul transferurilor fundașilor centrali Andrei Burcă și Mike Cestor, ambii ajunși la CFR Cluj.

“Când l-am văzut pe Burcă şi îmi plăcea Burcă, trebuia să-l iau pe Burcă. Nu trebuia să mă iau după Meme Stoica. Când am vrut să-l iau pe Cestor, că zicea că Dani Coman că n-a mai văzut fundaş ca el, nu l-am luat că a zis Meme că nu-i bun”, declara Becali.