Fotbal intern

Mihai Stoichiță, directorul tehnic FRF: „Nu trebuie să ne fie frică de această grupă”

02.12.2018 | 16:12
Mihai Stoichita directorul tehnic FRF Nu trebuie sa ne fie frica de aceasta grupa
Mihai Stoichiță, directorul tehnic FRF, susține că grupa de la Euro 2020 nu este una de care să ne fie frică

România și-a aflat adversarii din grupa pentru calificările la Euro 2020. „Tricolorii” vor juca împotriva Spaniei, Suediei, Norvegiei, Insulelor Feroe și Malta. Directorul tehnic FRF, Mihai Stoichiță, susține că România nu are de ce să se teamă înaintea startului acestor preliminarii.

„După părerea mea e bine, am avut o tragere la sorți bună. Nu trebuie să fie niciun fel de frică în această grupă. Avem o singură favorită, Spania. Suedia și Norvegia sunt echipe accesibile și cu același stil. Singura problemă e Spania. E favorită, e perfect. O respectăm și încercăm să scoatem ce putem cu ei. Cu ultimele două, Malta și Insulele Feroe, trebuie să luăm 12 puncte. Cu celelalte trebuie să câștigăm acasă și să nu pierdem în deplasare”, a spus Mihai Stoichiță, pentru FANATIK.RO.

Mihai Stoichiță este director tehnic la FRF

Mihai Stoichiță a povestit avantajul României în fața naționalelor scandinave din grupa de la Euro 2020

Oficialul de la FRF a explicat motivul pentru care naționala este avantajată de faptul că va întâlni trei echipe scandinave:  „Pentru noi este un mare avantaj faptul că jucăm cu nordicii. Previzibilitatea jocului lor ne avantajează. Pe noi ne dezavantajează echipele care ne pot avea la mână, cum sunt Franța, Spania sau Olanda.”

Și selecționerul României, Cosmin Contra, s-a arătat optimist cu privire la grupa pe care o va înfrunta în preliminariile pentru Euro 2020: „Mie mi se pare că nu e grupa cea mai grea în care am fi putut pica și e la mijloc ca dificultate. De Spania nu mai trebuie să zicem nimic. Voi fi ca la mine acasă, că deja am primit mesaje de la prietenii mei jurnaliști spanioli. Celelalte sunt echipe nordice… Am picat cu Suedia, cu care am jucat deja într-un amical, Norvegia e o echipă tânără, care a câștigat grupa ei din Liga Națiunilor, chiar dacă e în reconstrucție. Nu cred că este o echipă de care să ne fie teamă” , a spus selecționerul României.

România se califică la Euro 2020 dacă termină pe unul dintre primele două locuri din grupă. De asemenea, dacă Serbia se califică direct la Euro și tricolorii nu, atunci elevii lui Cosmin Contra pot ajunge la competiția continentală prin intermediul playoff-ului Ligii Națiunilor