Fotbal intern

Mihai Teja, atacat dur din cauza lui Olimpiu Moruțan. “Un an pierdut la FCSB! Acest copil a mai avut traume!”

10.04.2019 | 13:30
Mihai Teja atacat dur din cauza lui Olimpiu Morutan Un an pierdut la FCSB Acest copil a mai avut traume

Mihai Teja a fost atacat dur de Valeriu Iftime, toate acestea după ce antrenorul vicecampioanei României a decis să îl scoată pe mijlocașul ofensiv la pauza meciului cu Sepsi OSK, deși intrase pe teren de 27 de minute. Finanțatorul lui FC Botoșani, echipă de la care a plecat Olimpiu Moruțan la FCSB, crede că tehnicianul român a făcut schimbarea din căutate și că nu a ținut cont de faptul că fotbalistul U21 ar putea să fie afectat pe viitor de decizia lui.

Mihai Teja, atacat dur de Valeriu Iftime din cauza lui Olimpiu Moruțan

“M-am uitat la meciul ăsta și m-am întristat teribil din cauza situației lui Moruțan pentru că îl pune unde nu trebuie și parcă sunt împotriva lui. Pur și simplu sunt împotriva acestui copil care este un foarte bun fotbalist. Bine, antrenorul o să spună că l-a introdus pe Coman și i-a salvat meciul, Nu are de unde să știe că nu-l salva și Moruțan. El are o cu totul altă poziție în teren. Mai bine nu îl bagi, dacă vrei să-l crești pe copil, să dezvolți un fotbalist pentru binele echipei, nu faci așa ceva. Niciodată!

Un antrenor are în vedere mult mai multe lucruri, în afară de câștigarea celor 3 puncte. Cum le câștigă, cum pregătește echipa pentru viitor. Nu contează să câștigi un mci astăzi, dacă echipa este moartă peste câteva luni. Un antrenor bun are o construcție mult mai solidă. Oferă stabilitate, crează o bază și apoi vin rezultatele. Și eu sunt absolut convins că FCSB poate să aibă rezultate, să își asigure și viitorul. Nu pierdea acest meci, trebuia schimbat altcineva și Moruțan să rămână pe teren. FCSB nu pierdea acest meci cu Moruțan pe teren și punând pe Coman în locul altcuiva”, a spus Valeriu Iftime pentru sport.ro.

Olimpiu Moruțan în partida jucată de FCSB pe terenul celor de la FC Voluntari

Ce sfat i-a dat Iftime lui Răzvan Oaidă, după ce Moruțan a fost umilit de Teja

“Este o greșeală impardonabilă pentru antrenor, e făcută ca și cum ar fi din răutate. Eu am închis televizorul când am văzut. Nu mă uitam la meci pentru Moruțan, voiam să văd partida, însă când am văzut că e schimbat Moruțan la pauză, am oprit televizorul. Când faci așa ceva e cu răutate, e împotriva unui jucător. Nu contează că e vorba de Moruțan. Când s-a întâmplat cu Dică a fost ceva mai logic în schimbare, rămăsese în 10 oameni. Dar știiind antecedentele, știind că acest copil a mai avut traume, să îi faci încă una mi se pare prea mult.

Pentru el e un an pierdut la FCSB. În afară de banii primiți, că și-a luat o pereche nouă de blugi sau ce a făcut cu banii ăia, el a pierdut un an. Juca meci de meci și avea o cu totul altă anvergură, era titular la U21. Așa, cu 2-3 pumni în cap, e greu să faci un fotbalist. Sunt mulți care pică așa. Eu am vorbit cu Răzvan (n.r. Răzvan Oaidă) și i-am spus: ai grijă când faci pasul către FCSB. Când faci pasul, trebuie să fii cel mai bun, să fii vizibil titular. Pentru că dacă încerci să vii de pe bancă, pierzi mult timp acolo”, a mai adăugat Iftime.