News

Ministerul Agriculturii, nou mesaj după “isteria uleiului”: “România produce floarea soarelui suficientă pentru a acoperi de 10 ori consumul intern”

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii a dat asigurări că România produce o cantitate de floarea soarelui suficientă pentru a acoperi de 10 ori nevoia de consum de ulei.
12.03.2022 | 21:02
Ministerul Agriculturii nou mesaj dupa isteria uleiului Romania produce floarea soarelui suficienta pentru a acoperi  de 10 ori consumul intern
Ministerul agriculturii, nou mesaj după “isteria uleiului”. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sorin Moise, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a precizat sâmbătă că există stocuri suficiente şi materie primă pentru producerea de ulei. Într-o conferinţă de presă, acesta a transmis că România are în fiecare an o cantitate de floarea soarelui care poate acoperi de zece ori nevoia de consum intern.

Ministerul Agriculturii liniștește populația după “isteria uleiului”. Anul trecut, România a avut o producție record de floarea soarelui

“Ministerul Agriculturii doreşte să transmită tuturor cetăţenilor români că există stocuri suficiente de ulei şi de materie primă pentru producerea de ulei”, a afirmat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii.

ADVERTISEMENT

Sorin Moise susține că România produce în fiecare an o cantitate de floarea soarelui suficientă pentru a acoperi de zece ori nevoia de consum de ulei a României.

”Anul trecut, spre exemplu, am avut o producţie record de trei milioane de tone producţie în condiţiile în care românii consumă anual ulei produs dintr-o cantitate de 200.000 tone de seminţe de floarea soarelui.

ADVERTISEMENT

Pentru a garanta o funcţionare optimă a fluxului aprovizionare dintre producătorii de ulei şi lanţurile de magazine, mâine dimineaţă la nivelul Ministerului Agriculturii va avea loc o întâlnire organizată de ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu cu reprezentanţii acestora”, a spus secretarul de stat, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei de Guvern.

Acesta a dat a asigurări că producţia agricolă internă are capacitatea de oferi toate resursele alimentare de care românii au nevoie.

ADVERTISEMENT

Ministerul Agriculturii: ”Toate categoriile de produse alimentare se situează în parametrii necesari”

Scretarulul de stat în Ministerul Agriculturii a explicat că în momentul de față toate categoriile de produse alimentare se află în parametrii adecvați pentru necesitățile de consum ale populaţiei.

”În acest sens, am prezentat în şedinţa de Guvern de astăzi o informare. Asigurăm cetăţenii că producţia agricolă a României are capacitatea de ne oferi toate resursele alimentare de care avem nevoie”, a mai afirmat Sorin Moise, reprezentantul Ministerului Agriculturii.

ADVERTISEMENT
Tags: