News

Ministerul Turismului a cheltuit 8.000 de dolari pe o perdea neagră și niște poze, la târgul de turism de la New York. Cadariu dă vina pe organizatori

Prezență jenantă a României la târgul internațional de turism care a avut loc în luna martie la New York. Țara noastră și-a făcut reclamă cu doar câteva fotografii prinse pe o pânză de culoare neagră.
17.04.2022 | 15:48
Ministerul Turismului a cheltuit 8000 de dolari pe o perdea neagra si niste poze la targul de turism de la New York Cadariu da vina pe organizatori
Așa a arătat standul României la târgul internațional de turism organizat la New York, în anul 2022 / Foto: Ministerul Turismului, Pro TV
ADVERTISEMENT

Guvernul României a plătit 7.999 de dolari pentru ca țara noastră să se poată promova la ”Travel and Adventure Show”, eveniment care a avut loc în Statele Unite. În loc să profite de această ocazie, România s-a prezentat cu poze prinse de o perdea de culoare neagră.

România, prezență jenantă la târgul de turism de la New York. Reacția ministrului

Imaginea cu standul sărăcăcios a apărut, inițial, pe contul oficial de Facebook al Consulatului României la New York, însă, în urma reacțiilor vehemente ale internauților, aceasta fost ștearsă. Prea târziu, însă, pentru că devenise deja virală, după ce a fost preluată de site-ul funkytravel.ro.

ADVERTISEMENT

Constantin Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului, spune însă că decorul a fost amenajat în acest fel din cauza organizatorilor și că reprezentanții României nu au avut cum să-l modifice în nici un fel.

Postarea Consulatului Român de la New York despre prezența României la târgul de turism din SUA
Consulatul României la New York a eliminat postarea de la târgul de turism / Sursă foto: Facebook, funkytravel.ro

”E adevărat, am înțeles că organizatorii au pus la dispoziție perdeaua neagră, dar țara în sine, oamenii aceștia șase care au reprezentat România la acest târg nu puteau face mai mult, astfel încât să creeze o altă prezentare? Nu știu, să aducă niște panouri mai mari, să pună niște televizoare, altceva”, a declarat ministrul la Pro TV.

ADVERTISEMENT

Ministerul Turismului promite că România se va prezenta în condiții decente, la următoarele târguri

Într-o reacție oficială, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a anunțat că, pentru suma de 7.999 de dolari, România a primit ”pachetul standard” al organizatorilor, respectiv decorul pe pânză neagră.

”Amenajarea standard, oferită de organizatorul Travel and Adventure Show țării noastre și tuturor celorlalți expozanți care au optat pentru această ofertă, constă în decor format din pânză de culoare neagră, amplasată pe pereții despărțitori și pe mese, și afișaj de țară, fiind specifică manifestării expoziționale din New York de mai bine de 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Respectiv, acest tip de amenajare a fost întâlnită și la edițiile anterioare, iar ministerul a plătit anul acesta suma de 7.990 dolari. Din 200 de expozanți, peste 90% au optat pentru organizarea standului în formatul precizat anterior, pus la dispoziție de organizator”, a anunțat MAT.

Totuși, spun reprezentanții ministerului, începând din acest an, participările României la târgule de profil se vor face doar cu standuri extinse în oferta organizatorului, astfel încât astfel de prezentări să nu se mai repete.

ADVERTISEMENT

 

 

Tags: