News

Ministrul Muncii, anunţ despre mărirea alocaţiilor. Când se va produce majorarea

22.07.2020 | 13:19
Ministrul Muncii anunt despre marirea alocatiilor Cand se va produce majorarea
ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anunțat că va propune Guvernului, săptămâna viitoare, majorarea alocațiilor copiilor. Ea a precizat că nu se pune problema unei dublări, fiind posibilă doar o creștere ”sustenabilă”, informează Agerpres.

Vor creşte alocaţiile. Sunt pregătită pentru săptămâna viitoare să intru în Guvern cu o creştere în privinţa alocaţiilor, dar o vom face cu siguranţă cât să fie sustenabilă în buget”, a declarat Violeta Alexandru, marți seara, într-o emisiune la B1 TV.

ADVERTISEMENT

Procentajul exact al majorării va fi stabilit după ce Ministerul de Finanțe va încheia evaluarea cheltuielilor și încasărilor statului în ultimele luni.

Majorarea alocațiilor depinde de calculele lui Cîțu

La Ministerul Muncii în fiecare dimineaţă am proiecte PSD, două teancuri. Proiecte legislative, să triplăm, să dublăm… Orice are nevoie de mai mult. Problema este că atât este bugetul şi din el trebuie să acoperi toate aceste nevoi. A dubla peste noapte fără să spui de unde, a face gesturi dublu, triplu, nu este o abordare responsabilă”, a spus ministrul Muncii.

ADVERTISEMENT

De aceeași evaluare a Ministerului de Finanțe depinde și procentajul cu care vor fi majorate pensiile de la 1 septembrie.

Ministrul Finanţelor ştie care este starea economiei, vede încasările, este sursa autorizată să ne spună care este poza în acest moment a posibilităţilor bugetare. Vă asigur că vor creşte pensiile. În momentul în care această evaluare va fi gata vom avea o comunicare în care vom arăta care este situaţia. O situaţie pe care nu au creat-o Florin Cîţu, Violeta Alexandru sau Ludovic Orban. O situaţie generată de tot ce s-a întâmplat în aceste luni. Vrem să avem o abordare responsabilă”, a argumentat ministrul Muncii.

ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru a reproșat PSD că a adoptat o Lege a pensiilor despre care știa că este inaplicabilă, motiv pentru care a amânat intrarea în vigoare a majorării cu 40%. ”Nu aşa trebuie gestionată această ţară. Cu promisiuni. Dacă PSD voia să crească cu 40%, o făcea imediat”, a apreciat Alexandru.

Ea a exclus utilizarea fondurilor europene pentru creșterea alocațiilor și pensiilor, așa cum a cerut președintele PSD, Marcel Ciolacu, ministrul precizând că acest lucru nu este permis de regulile Uniunii Europene.

ADVERTISEMENT

Domnul Ciolacu să înveţe ce înseamnă bani europeni şi cum ei nu se pot muta dintr-o parte într-alta. Se dau pentru investiţii, pentru proiecte foarte clare. Poate pe vremea PSD se puteau face anumite jonglerii. În ceea ce ne priveşte ştim exact care sunt regulile europene pentru cheltuirea banilor europeni”, a conchis Violeta Alexandru.

ADVERTISEMENT