Fotbal international

Ministrul Sportului anunță candidatura României la CM 2030! ”Se poate face dacă suntem uniți”

12.12.2018 | 13:25
Ministrul Sportului anunta candidatura Romaniei la CM 2030 Se poate face daca suntem uniti
ADVERTISEMENT

Ministrul Tineretului și Sportului, Constantin-Bogdan Matei, a anunțat că România și-a putea depune candidatura la organizarea Campionatului Mondial din 2030. Primele zvonuri au apărut la începutul lunii noiembrie, atunci când premierul Viorica Dăncilă a participat la summit-ul de la Varna.

”România și-ar putea depunde candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial, alături de Grecia, Bulgaria și Serbia. Am avut deja întâlniri și probabil că până la finalul lunii decembrie vom mai avea o întâlnire cu omologii mei”, a declarat noul conducător al sportului românesc într-o intertvenție la Pro X.

ADVERTISEMENT
Noul ministru al Tineretului și Sportului, Constantin Bogdan Matei, depune jurământul la Palatul Cotroceni
Noul ministru al Tineretului și Sportului, Constantin Bogdan Matei, depune jurământul la Palatul Cotroceni

Ministrul Sportului anunță candidatura României la CM 2030: ”Am discutat cu Balaj și Gică Popescu”

”Trebuie să vedem care sunt criteriile care ne vor fi impuse pentru acest mondial și să facem o evaluare a bazelor de antrenament care se pretează pentru acest eveniment. Am discutat cu Cristi Balaj, fostul mare arbitru, și cu Gică Popescu despre această idee și am cerut detalii în ceea ce privește organizarea unui Campionat Mondial. Dacă toate cele patru state vor fi unite, cred că putem organiza Mondialul”, a mai spus Ministrul Sportului despre o posibilă candidatură a României la organizarea Campionatului Mondial din 2030.

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, Constantin-Bogdan Matei a mers la Belgrad pentru a se întâlni cu omologii săi din Serbia, Bulgaria și Grecia și pentru a discuta posibilitatea de a intra în lupta pentru organizarea CM 2030.

ADVERTISEMENT

Deși guvernanții celor patru țări din Balcani par hotărâți să înceapă acest proiect, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, nu este convins de necesitatea unei astfel de sancțiuni. Șeful FRF crede că ț ările din Estul Europei nu au infrastructura necesară pentru a organiza o astfel de competiție și este de părere că oficialii din țara noastră ar trebui să se țină mai mult de Euro 2020, competiție la care Bucureștiul ca găzdui patru meciuri.