Alegeri 2024

Mircea Geoană, „absolut convins” că Rusia va încerca ingerințe în alegerile din România

Mircea Geoană, „absolut convins” că Rusia va încerca să se amestece în alegerile din România. „Vor rata o oportunitate să influențeze o direcție a unei țări NATO?”
03.05.2024 | 19:01
Mircea Geoana absolut convins ca Rusia va incerca ingerinte in alegerile din Romania
Adjunctul NATO avertizează în legătură cu tentativele Rusiei de a influența procesul electoral din România / Foto: Facebook, Mircea Geoana
ADVERTISEMENT

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat, vineri, că nu are dubii că vor exista ingerințe ale Rusiei în alegerile din România din acest an. Geoană a precizat că politica Moscovei în acest sens nu se dezminte, țara noastră fiind un „pivot” pentru Alianța Nord Atlantică.

Rusia: „În orice mod posibil, oficial sau secret”

Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, vineri, că este „convins” că Rusia se va amesteca în alegerile din România din acest an, fiind vorba de o țară NATO.

ADVERTISEMENT

Nu este numai cazul României să fie vizată de ingerințe ale Rusiei în alegeri. De altfel, suspiciunile Occidentului cu privire la ingerințele Moscovei în alegerile din acest an sunt perfect justificate, fie și numai pentru că Kremlinul și-a asumat dorința de a interveni în alegerile europene.

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a afirmat clar, la începutul acestui an, că este important să fie susținuți liderii politici europeni favorabili Moscovei în „orice mod posibil, oficial sau secret”.

ADVERTISEMENT

Această declarație vine pe fondul unor alegeri multiple în Occident, cu două scrutinuri majore: alegerea viitorului președinte al Statelor Unite, în noiembrie, și alegerile europene din iunie. Trei miliarde de oameni vor merge la urne în alegerile din 2024.

Mircea Geoană: „Sunt absolut convins că vor încerca”

„Există o politică consecventă a Rusiei de interferare. Dacă au intervenit în alegerile din America să credem o secundă că vor rata o oportunitate să influențeze o direcție a unei țări NATO?”, a declarat Mircea Geoană la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Secretarul general adjunct al NATO, a spus că „România e o țară pivot pentru NATO”, „rușii știu asta” și este „absolut convins” că Moscova va încerca ingerințe în alegerile din România.

„Sunt absolut convins că vor încerca. Noi lucrăm cu UE, cu G7, am discutat cu companiile mari de rețele sociale, și ei au o obligație. Trebuie să fim siguri că și acasă există instituții care își fac treaba, că există și încercarea de a stimula diverse nemulțumiri din societatea noastră.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ne uităm și la starea economiei românești, există deficite masive, avem dificultăți de recrutare pentru armata română”, a spus adjunctul Alianței Nord Atlantice.

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un...
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Staţiunea din România care încă de pe vremea romanilor este leac pentru corp...
Staţiunea din România care încă de pe vremea romanilor este leac pentru corp şi suflet pentru turişti: "E magic!"
Ce s-a aflat despre singura femeie care i-a fost soție lui Ion Țiriac....
Ce s-a aflat despre singura femeie care i-a fost soție lui Ion Țiriac. Căsnicia cu miliardarul român a rezistat doar doi ani!
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât...
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât de mult s-a schimbat Alexandra Mitruț, e de nerecunoscut
Se dau VOUCHERE de MII de LEI pentru ROMÂNIA! Care sunt condițiile pentru...
Se dau VOUCHERE de MII de LEI pentru ROMÂNIA! Care sunt condițiile pentru a beneficia
A murit Ștefan Birtalan, campion mondial cu România de două ori la handbal...
A murit Ștefan Birtalan, campion mondial cu România de două ori la handbal masculin. A fost cel mai bun handbalist din lume în trecut
Legătura dintre Marius Moga și Ionuț Cercel. Compozitorul a recunoscut tot
Legătura dintre Marius Moga și Ionuț Cercel. Compozitorul a recunoscut tot
Doliu cutremurător în România! A murit luni dimineață, la ora 6.00!
Doliu cutremurător în România! A murit luni dimineață, la ora 6.00!
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”