News

Vasile Bănescu îl pune la punct pe Dmitri Medvedev după atacurile acestuia: ”Vocea sufocată de ură a Nimicului”

Vasile Bănescu a comentat ultimele atacuri ale lui Dmitri Medvedev pe tema tezaurului României. Reprezentantul BOR îl pune la punct pe fostul lider de la Kremlin.
15.03.2024 | 21:58
Vasile Banescu il pune la punct pe Dmitri Medvedev dupa atacurile acestuia Vocea sufocata de ura a Nimicului
Vasile Bănescu, reacție dură după ce Dmitri Medvedev a atacat România. Sursa foto: basilica.ro / Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, îl critică deschis pe Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei. Oficialul de la Kremlin a avut un nou derapaj la adresa țării noastre în contextul scandalului legat de tezaurul României de la Moscova.

Vasile Bănescu, reacție dură după ce Dmitri Medvedev a atacat România: ”Vocea sufocată de ură a Nimicului”

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Vasile Bănescu a comentat și el scandalul momentului. După ce a văzut declarațiile deplasate ale lui Dmitri Medvedev privind tezaurul României, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române i-a făcut o descriere originală oficialului rus.

ADVERTISEMENT

”’Românii nu sunt o națiune’, afirmă scrâșnit vocea sufocată de ură a Nimicului din miezul unei scelerate propagande. Altfel, un mare ctitor”, scrie Bănescu, pe pagina sa de socializare.

În aceeași postare, Bănescu avertizează și asupra modului în care românii se inflamează la astfel de declarații. ”‘Patriotul hotărât, naționalistul exclusiv, românul până în măduva oaselor’ va lua, desigur, năprasnică atitudine de la cea mai înaltă tribună, spulberând această ofensă, aceste grele, nemaiauzite cuvinte.

ADVERTISEMENT

Nu poate fi altfel. O știm tot de la Caragiale: ‘Să te păzească Dumnezeu să ataci România lui oricât de pe departe, căci moftangiul român e aci gata să te zdrobească’”.

Dmitri Medvedev, atac la România după ce Parlamentul European a cerut Rusiei returnarea tezaurului

În această săptămână, eurodeputaţii au cerut, printr-o rezoluție, în cadrul unei dezbateri din cadrul Parlamentului European, ca Rusia să returneze integral tezaurul României şi ca executivul UE şi alte instituţii europene abilitate să facă tot posibilul pentru a sprijini acest demers.

ADVERTISEMENT

Imediat, trompeta Kremlinului, Dmitri Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a reacționat în stilul său caracteristic față de decizia UE. Fostul președinte al Rusiei a spus că ”românii nu sunt o națiune” și că solicitarea este o ”obrăznicie”.

Românii, după cum se știe, nu sunt o națiune, ci un mod de viață. Părea că nu ne mai poate surprinde nimic. Liderii europeni – idioți, slabi, nimicuri. Dar nu, ne-au dat un motiv din nou. Vor să returneze aurul României”, a scris Medvedev într-o postare făcută pe pagina sa de Vkontakte, scrie Tass.

ADVERTISEMENT

În același mesaj, Medvedev a mai punctat că guvernul sovietic a naționalizat în 1918 tezaurul României. El a acuzat țara noastră că a avut un ”comportament necorespunzător”.

ADVERTISEMENT
Tags: