Fotbal international

Mircea Lucescu a pus umărul la succesul Braziliei! Cum i-a ajutat pe sud-americani

02.07.2018 | 19:41
Mircea Lucescu a pus umarul la succesul Braziliei Cum ia ajutat pe sudamericani

Mircea Lucescu a dat o mână de ajutor Braziliei, selecţionată care s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial 2018. Actualul selecţioner al Turciei a lucrat, de-a lungul timpului, cu o serie dintre jucătorii lui Tite.

Douglas Costa, Fernandinho, Fred, Willian şi Taison sunt fotbaliştii din lotul Braziliei care au lucrat cu Mircea Lucescu la Şahtior Doneţk. Primii patru au debutat pentru Selecao în perioada în care erau antrenaţi de “Il Luce”, în timp ce Taison a fost chemat la lotul sud-americanilor la scurt timp după plecarea antrenorul român la Zenit Sankt Petersburg.

Mircea Lucescu l-a remarcat pe Douglas Costa la naţionala U19 a Braziliei

Dintre cei cinci jucători brazilieni, doar Taison mai joacă în prezent la Şahtior Doneţk, echipă pe care Mircea Lucescu a antrenat-o în perioada 2004-2016. Willian este jucătorul care a bifat cele mai multe selecţii pentru naţionala Braziliei, unde a jucat 61 de meciuri, timp în care a marcat opt jucători.

L-am remarcat pe Douglas Costa la naţionala under-19 a Braziliei, deşi acolo mai erau Neymar şi Alex Teixeira. Când l-am luat de la Gremio am văzut talentul lui, deşi nu era cizelat. Acum a devenit unul dintre cei mai buni jucători de bandă din lume”, a declarat Mircea Lucescu în vara anului 2017.

Pe lângă ajutorul dat naţionalei Braziliei, patru dintre cei cinci jucători sud-americani aduşi de Mircea Lucescu la Şahtior Doneţk au adus şi un profit financiar pentru campioana Ucrainei. Din transferurile lui Douglas Costa, Fernandinho, Fred şi Willian, fosta echipă a antrenorului român a câştigat 164 de milioane de euro. Fred, transferat de Manchester United în această vară, a fost cumpărat în schimbul a 59 de milioane de euro.

Mircea Lucescu, alături de Douglas Costa şi Alex Teixeira
Mircea Lucescu, alături de Douglas Costa şi Alex Teixeira