Fotbal international

Mircea Lucescu, debut cu stângul în Liga Naţiunilor. S-a jucat pe un gazon acoperit de confetti. Video

08.09.2018 | 09:50
Mircea Lucescu debut cu stangul in Liga Natiunilor Sa jucat pe un gazon acoperit de confetti Video

Mircea Lucescu a debutat cu stângul în Liga Naţiunilor. Turcia a pierdut acasă cu 2-1 în faţa Rusiei, două ţări cu impact masiv în cariera tehnicianului român, astăzi selecţionerul “otomanilor” la vârsta de 72 de ani. Acest lucru va complica, cu siguranţă, şi mai mult poziţia sa la cârma naţionalei Semilunei, Il Luce având mulţi contestatari, nu în privinţa experienţei şi valorii sale profesionale, ci a vârstei înaintate, care nu îi mai permite să ia cele mai bune decizii.

Turcia a însemnat pentru antrenorul român casa primitoare, aici reuşind să devină campion în două rânduri, cu Galatasaray şi Beşiktaş, iar cu prima echipă, avându-i în echipă şi pe cei doi legendari Gică ai fotbalului românesc (Hagi şi Popescu) să bată Real Madrid în Supercupa Europei. Rusia e partea neagră a experienţelor lui Mircea Lucescu în fotbalul european, care nu a reuşit la Zenit Sankt Petersburg decât un singur lucru – susţin jurnaliştii din ţara lui Putin, unul şi bun, să facă din tancul Artem Dziuba, un fel de Rodion Cămătaru al ruşilor, un atacant renăscut, care marchează la foc automat, aşa cum a făcut-o şi la turneu final al Campionatului Mondial, dar cum a făcut-o, din păcate pentru Lucescu, şi în meciul de la Trabzon, unde a dat lovitura de graţie omului care l-a renăscut ca fotbalist.

Mircea Lucescu, debut cu stângul. Ziariştii vor un selecţioner autohton

Meciul de pe Medical Park Arena din Trabzon a vrut să fie o mare sărbătoare pentru fanii turci, care au creat o atmosferă absolut ieşită din comun, ce a influenţat şi desfăşurarea partidei. Oamenii de ordine s-au trezit pe nepusă masă în faţa unei situaţii urgente, căreia i-au făcut faţă într-o oarecare măsură, dar nu pe deplin. Pur şi simplu suprafaţa de joc a fost acoperită de confetti în alb şi roşu, culorile Turciei, iar eforturile personalului de serviciu de a înlătura bucăţelele de hârtie n-au putut rezolva total problema. Astfel încât a fost un meci jucat pe un gazon care în puţine locuri mai permitea să se vadă firul de iarbă, marea majoritate a terenului rămânând inundată de valurile de confetti aruncate din tribune.

Mircea Lucescu, debut cu stângul.. Şi jucătorii au avut probleme pe o asemenea suprafaţă, iarba fiind foarte puţin vizibilă
Mircea Lucescu, debut cu stângul.. Şi jucătorii au avut probleme pe o asemenea suprafaţă

La final covorul verde acoperit în alb şi roşu devenise doar imaginea dezolantă a unui debut ratat în noua competiţie, cu suporterii turci părăsind într-o tăcere deplină tribunele. Nimeni nu mai era interesat să mai intre pe gazon şi să cureţe suprafaţa de joc, nici măcar oamenii de ordine. Sărbătoarea planificată se stricase, mai ales că de foarte multă vreme naţionala Turciei nu mai jucase la Trabzon.

Dacă fanii au plecat trişti spre case, după ce i-au văzut pe favoriţi îngenuncheaţi în faţa lor, ziariştii prezenţi la meci văd un singur lucru de făcut la acest moment: schimbarea unui selecţioner depăşit de situaţie şi numirea unuia autohton, care să aibă alt feed-back cu jucătorii, pentru că obiectivul major va fi calificarea la Euro 2020, iar la felul în care se prezintă acum naţionala Turciei lucrurile nu sunt deloc roz. Numai o măsură luată acum, la început de drum în Liga Naţiunilor o văd ei singura rezolvare a crizei echipei naţionale a Turciei.

Tags: