Fotbal international

Mircea Lucescu explică diferențele dintre Răzvan Lucescu și Pep Guardiola! ”A învăţat să se echilibreze în astfel de momente”

23.04.2019 | 19:50
Mircea Lucescu explica diferentele dintre Razvan Lucescu si Pep Guardiola A invatat sa se echilibreze in astfel de momente

Fostul selecționer al Turciei, Mircea Lucescu, explică diferențele dintre Răzvan Lucescu și Pep Guardiola, după ce fiul său a câștigat cu PAOK Salonic primul său titlu din cariera de antrenor. ”Il Luce” a declarat că fiul său a învățat să fie un tip echilibrat și l-a dat exemplu pe tehnicianul spaniol care s-a bucurat ca un copil în Champions League pentru un gol marcat în prelungiri de Manchester City, dar care apoi a fost anulat cu ajutorul VAR.

Mircea Lucescu explică diferențele dintre Răzvan Lucescu și Pep Guardiola: ”Există moduri şi moduri de a te bucura”

”Răzvan se bucură, dar există moduri şi moduri de a te bucura. Poţi să sari în sus, cum am mai văzut că s-a întâmplat şi în Champions League, crezând că ai câştigat ceva, şi pe urmă vine un VAR şi îţi spune, stai că nu ai câştigat, potoleşte-te. Mă refer la Guardiola. Ăsta e fotbalul, fotbalul aşa e”, a explicat Mircea Lucescu care sunt diferențele dintre Răzvan Lucescu și Pep Guardiola.

”E potolit, a învăţat să se echilibreze în astfel de momente şi să trateze cu aceeaşi intensitate, cu acelaşi echilibru şi victoria şi înfrângerea. Asta e foarte important, să ştii exact ce înseamnă victoria şi ce înseamnă înfrângerea. În sfârşit, cred că a fost un moment extraordinar, şi l-au dorit foarte mult, au luptat pentru el. Nu e vorba doar de el, ci de toţi jucătorii care l-au ajutat să facă această performanţă, e vorba de preşedintele clubului care a fost alături de el după ce s-a întâmplat anul trecut”, a mai spus ”Il Luce” la revenirea în România.

Răzvan Lucescu sărbătorind câștigarea titlului alături de suporterii echipei PAOK Salonic
Răzvan Lucescu sărbătorind câștigarea titlului alături de suporterii echipei PAOK Salonic

”O victorie este valabilă doar dacă o altă victorie”

Mircea Lucescu a dezvăluit că fiul său este pregătit pentru calificarea în finala Cupei Greciei: ”Poţi fi fericit un moment, pe urmă, în fotbal, te opreşti în momentul acela, încerci la maximum să profiţi de el, după care vine următorul meci. Acum e următorul meci, joi, pentru ei, important pentru a se califica în finala Cupei. Ştii cum e în meseria noastră, o victorie e valabilă doar dacă aduce o altă victorie. Dacă nu, lumea uită”.

PAOK Salonic a câștigat titlul de campioană în Grecia după o pauză de 34 de ani, după ce a învins în weekend cu scorul de 5-0 formația Levadiakos. Cu o etapă înainte de finalul sezonului, trupa lui Răzvan Lucescu are un avans de cinci puncte în clasament față de rivala Olympiakos Pireu, iar marele obiectiv pentru runda finală este să nu piardă pentru a încheia sezonul fără înfrângere.