Fotbal international

Mircea Lucescu, în mijlocul unui scandal la Beșiktaș! Fanii au înjurat conducerea și au ovaționat antrenorul adversarei

16.05.2019 | 13:50
Mircea Lucescu in mijlocul unui scandal la Besiktas Fanii au injurat conducerea si au ovationat antrenorul adversarei

Tehnicianul Mircea Lucescu se află în mijlocul unui scandal la Beșiktaș Istanbul, după ce fanii și-au exprimat vehement dorința ca românul să nu fie numit în fucția de antrenor principal pentru sezonul viitor. La sfârșitul lunii aprilie, presa din Turcia a anunțat că Il Luce a ajuns la un acord cu oficialii ”vulturilor”, iar președintele Fikret Orman era pregătit să-l anunțe după Adunarea Generală care a avut loc în 12 mai.

Mircea Lucescu, în mijlocul unui scandal la Beșiktaș

”În ultima perioadă, suporterii au scandat împotriva lui Fikret Orman şi se opun variantei Lucescu. Fanii echipei Beşiktaş au arătat foarte clar pe cine vor antrenor la ultimul meci de pe Vodafone Park, cu Alanyaspor. Înainte şi în timpul partidei tribunele şi-au arătat afecţiunea faţă de Sergen Yalcin şi au transmis un mesaj clar conducerii clubului”, scrie cotidianul Turkiye, citat de news.ro.

Fostul internațional turc Sergen Yalcin, în vârstă de 45 de ani, este în prezent antrenorul formaţiei Alanyaspor. El a salutat publicul şi la conferinţa de presă de la finalul meciului cu Beșiktaș Istanbul a spus: “Evident că ne vom reîntâlni într-o bună zi”. Yalcin a fost jucător la Galatasaray și la Beșiktaș în perioadele în care cele două formații au fost pregătite de Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu într-o conferință de presă în perioada în care era selecționerul Turciei
Mircea Lucescu într-o conferință de presă în perioada în care era selecționerul Turciei

Lucescu, a patra variantă pentru fanii lui Beșiktaș

Presa din Turcia scrie că președintele Fikret Orman ar da înapoi în acest moment în privința aducerii lui Mircea Lucescu, deoarece nu vrea să-și punăp suporterii și mai mult în cap. Unii oficiali din club au menţionat însă că fanii au fost şi împotriva aducerii atacantului Burak Yilmaz, iar din această cauză fotbalistul a fost trasferat târziu la Beşiktaş, ceea ce acum se regretă.

Într-un sondaj de opinie pe reţelele de socializare, favoritul fanilor pentru postul de antrenor principal la Beşiktaş este Sergen Yalcin, cu 57,44 la sută din voturi. Pe locul doi este spaniolul Guti, cu 23,78 la sută, iar apoi Okan Buruk cu 6,31 la sută şi Mircea Lucescu cu 6,05 la sută. La începutul lunii aprilie, tehnicianul român a fost prezent la derby-ul Turciei dintre Beșiktaș și Istanbul Bașakșehir, din etapa cu numărul 28.