Fotbal intern

Mircea Rednic a explicat de ce Neluțu Sabău era angajat la Securitate

Mircea Rednic a explicat de ce Nelutu Sabau era angajat la Securitate

Antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, a oferit un amplu interviu pentru FANATIK în cantonamentul din Antalya. Tehnicianul „câinilor roșii” a abordat și un subiect care îl privește pe fostul său coleg de cameră, Neluțu Sabău și apropierea lui de Securitate.

Cel care a vorbit despre faptul că Sabău era angajat al Securității a fost Ioan Andone. Actualul team manager al lui FC Voluntari a susținut că mijlocașul primea bani de la temuta instituție de stat din perioada lui Ceaușescu, doar că nu a fost niciodată informator: „Au mai fost și dintre colegii mei angajați ai Securității! Eu eram la Miliție, la Securitate erau salarii mai bune. Vă spun eu cine era angajat al Securității: Neluțu Sabău. Noi, ceilalți, mergeam la o secție de Miliție să ne luăm salariile. Le mai duceam câte un bilet, un tricou. La meciurile din cupele europene era petrecere în secția de Miliție când le dădeam câte o invitație! Mamă, ce era acolo!”, a spus „Fălcosul”, pentru gsp.

Mircea Rednic, despre faptul că Neluțu Sabău era angajat al Securității

Aceeași poziție a avut-o și Mircea Rednic. El a povestit că toți jucătorii lui Dinamo erau obligați să scrie tot ce au văzut în deplasările pe care le efectuau, doar că cele mai multe povești se petreceau la fel: „Era angajat la Securitate. Asta pentru că era plătit mai bine. Eu eram angajat la circa 2 de poliție. Nu era informator, era colegul meu de cameră. A, că a mai făcut o informare când mai aveam o deplasare în afara țării, asta e altceva. Dar cred că s-au plictisit de ce scriam noi „am mâncat, am dormit și ne-am antrenat”, a spus Rednic, pentru FANATIK.

Mircea Rednic, Neluțu Sabău și Ioan Andone au fost colegi și în naționala României

Ioan Andone și Mircea Rednic, doi dintre veteranii echipei lui Dinamo din anii ’80, au fost colegi cu Ioan Ovidiu Sabău în perioada 1988-1990.