Sport

Moș Crăciun e dinamovist! Mirel Rădoi scoate porumbelul: “Din informațiile pe care le am, Dinamo nu va retrograda”

Mirel Rădoi a detonat bomba finalului de an şi a susţinut că, din informaţiile pe care le are, Dinamo nu va ajunge în Liga 2, chiar dacă va retrograda sportiv.
24.12.2021 | 23:05
Mos Craciun e dinamovist Mirel Radoi scoate porumbelul Din informatiile pe care le am Dinamo nu va retrograda
Dinamo ar putea să scape de retrogradare prin mărirea numărului de echipe din Liga 1 (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a vorbit despre situaţia în care se află Dinamo, care a terminat anul 2021 pe penultimul loc în Liga 1. Fostul selecţioner al echipei naţionale a României a susţinut că formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare nu va ajunge în Liga 2 la finalul sezonului, chiar dacă va retrograda sportiv.

Mirel Rădoi a făcut anunţul care va bulversa Liga 1: “Nu îşi pot permite ca un brand atât de puternic să retrogradeze”

“Eu spun că indiferent ce se va întâmpla cu Dinamo, nu va retrograda. Şi dacă va retrograda sportiv sunt sigur, din informaţiile pe care le am, că vor fi 18 echipe. Eu nu cred că Liga, Federaţia şi televiziunile îşi pot permite ca un brand atât de puternic să retrogradeze”, a declarat Mirel Rădoi într-un interviu pentru Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Întrebat de posibilitatea ca Flavius Stoican să scape echipa de la retrogradare, Mirel Rădoi a declarat că tehnicianul de 45 de ani este capabil să reuşeasecă o minune cu formaţia din “Groapă”.

“Eu îl ştiu pe Stoican, nu doar că suntem din acelaşi oraş şi suntem prieteni, îl ştiu şi ca antrenor. Am participat la antrenamente conduse de el şi este tipul care poate scoate Dinamo, chiar dacă vor spune mulţi că nu are experienţa necesară.

ADVERTISEMENT

Este tipul care se face plăcut în orice vestiar, în faţa oricărui grup, şi se poate impune prin mai multe metode şi să fie un tip foarte diplomat”, a mai spus Mirel Rădoi.

Ce spune Mirel Rădoi despre demiterea lui Mircea Rednic

Mircea Rednic a fost demis de la Dinamo, la o zi după ultimul meci din campionat, informaţie anunţată în exclusivitate de FANATIK, iar ultraşii “câinilor” s-au revoltat imediat.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a vorbit despre cel de-al cincilea mandat al lui Mircea Rednic la Dinamo, unul terminat după eşecul cu Farul, şi a spus că i se pare ciudat cum antrenorul de 59 de ani nu a reuşit să obţină mai multe puncte.

“Pentru mine a fost ciudat cum Mircea Rednic a reuşit să acumuleze atât de puţine puncte în ultima perioadă şi schimbând foarte mulţi jucători”, a conchis fostul selecţioner al României.

ADVERTISEMENT

Dinamo a beneficiat deja de ajutor în Liga 1. Cum a scăpat de la retrogradare în 2020

Dinamo a fost la un pas să retrogradeze în Liga 2, la finalul sezonului 2019-2020. Atunci, din cauza unor cazuri de COVID-19 în rândul jucătorilor, “câinii” nu au putut să joace toate meciurile din play-out.

La finalul sezonului, Dinamo a ocupat locul 13, penultimul, cu doar 9 meciuri jucate în play-out, şi trebuia să retrogradeze în Liga 2. Liga Profesionistă a mărit numărul echipelor din Liga 1, de la 14 la 16, astfel că formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare a putut să continue în Liga 1.

În actualul sezon, după 21 de etape, Dinamo ocupă penultimul loc în clasament, cu 3 victorii, 3 remize şi 15 înfrângeri, având cu un punct mai mult decât Academica Clinceni, ultima clasată.

ADVERTISEMENT
Tags: