Video

Misteriosul CAZ Diego Costa! Ce se întîmplă cu atacantul

Diego Costa ţine capul de afiş al ziarelor din Spania în aceste zile după ce prezenţa sa la Campionatul Mondial din Brazilia e sub semnul întrebării. Atacantul spaniol de origine braziliană a...
27.05.2014 | 20:05
Misteriosul CAZ Diego Costa Ce se intimpla cu atacantul

Diego Costa ţine capul de afiş al ziarelor din Spania în aceste zile după ce prezenţa sa la Campionatul Mondial din Brazilia e sub semnul întrebării. Atacantul spaniol de origine braziliană a ieşit accidentat în finala Ligii Campionilor dintre Real Madrid şi Atletico, scor 4-1, după doar 10 minute de joc.

Cazul atacantului este unul extrem de controversat. Diego Costa s-a accidentat acum mai bine de două luni, cînd a suferit o leziune musculară. Chiar dacă şi-a revenit repede, accidentarea nu i-a dat pace şi deseori de atunci,  atacantul lui Atletico a fost nevoit să iasă repede de pe gazon. Problemele lui Costa s-au agravat pe final de sezon, cînd Atletico avea de jucat cele două “finale”, meciul decisiv pentru titlu de pe terenul Barcelonei şi final Ligii Campionilor.

Tratamentul controversat la “vraci”

Diego Costa a fost titular pe Camp Nou în meciul care decidea campioana în Spania între Barcelona şi Atletico Madrid. Atunci, atacantul a ieşit accidentat după doar 12 minute de joc în lacrimi. Atletico a reuşit să cîştige titlul cu un egal obţinut în meciul cu Barcelona, însă toată lumea spunea că atacantul nu va juca în finala Ligii Campionilor.

diego costa tears

 

Atunci, spaniolul de origine braziliană a decis să apeleze la ajutorul doctorului controversat, Marijana Kovacevic, celebră pentru că a ajutat mulţi fotbalişti să se recupereze în timp record. După doar două zile de tratament, a apărut ştirea că Diego Costa este refăcut pentru finala Ligii Campionilor.

Filmul accidentării din finala Ligii

Aşa cum anticipa toată lumea, Diego Costa a fost titular în finala Ligii Campionilor dintre Real şi Atletico. Însă, după două sprinturi şi 3 atingeri de balon, atacantul avea probleme. După 10 minute de joc atacantul părăseşte terenul de joc şi Adrian intră în locul său. În filmul de mai jos, spaniolii de la AS arată filmul accidentării din finală şi reacţia antrenorului Diego Simeone:

Loading the player…

Atletico Madrid a pierdut dramatic finala după prelungiri cu 4-1 şi toată lumea se gîndea cît de mult a contat schimbarea făcută în minutul 10, mai ales că Juanfran a jucat accidentat pe final de meci pentru că Simeone nu mai avea schimbări.

Controversa: Va fi sau nu la mondial Diego Costa?

Accidentarea din finală poate să îl coste pe Diego Costa participarea la Campionatul Mondial cu Spania. Selecţionerul Vicente Del Bosque i-a dat ultimatum pînă pe 30 mai atacantului, pentru a vedea dacă va fi la capacitate maximă la campionatul Mondial. Presa spaniolă scrie că “sînt şanse minime” pentru Costa să meargă în  Brazilia. Marca scrie că atacantul lui Atletico are nevoie de un repaus de 15 zile pentru “microruptura” pe care o are la un muşchi de la piciorul stîng.

Scolari: “Cu siguranţă Diego Costa era convocat la campionatul mondial!” 

Diego Costa a avut de ales la începutul acestui an pentru ce naţională vrea să evolueze, fiind eligibil şi pentru Brazilia, locul în care s-a născut şi Spania. Atacantul a optat pentru Spania, unde a jucat un meci. Dacă va putea evolua la capacitate maximă, Diego Costa reprezintă prima variantă pentru postul de titular.

Luis Felipe Scolari, selecţionerul Braziliei a declarat înainte de mondial că dacă Diego Costa ar fi ales să evolueze pentru naţionala “selecao” ar fi fost convocat:” Diego Costa ar fi fost în lotul Braziliei. Aş fi greşit? Nu ştiu, dar el ar fi fost în lot. Am vorbit de două ori cu el despre asta. Problema e că el nu a vrut să vină. A ales naţionala Spaniei” a declarat selecţionerul Braziliei.

luiz-felipe-scolari-crop-blur

Situaţia lui Diego Costa este foarte complicată şi presa spaniolă scrie că are şanse minime să evolueze la campionatul mondial. Toată această controversă se va rezolva, cel mai probabil, pe data de 30 mai cînd selecţionerul Vicente Del Bosque va lua o decizie în privinţa atacantului.