Fotbal intern

Mitriță a urcat pe podiumul celor mai scumpi jucători vânduți din Liga 1. Cum arată top 3

04.02.2019 | 17:45
Mitrita a urcat pe podiumul celor mai scumpi jucatori vanduti din Liga 1 Cum arata top 3

Alex Mitriță a urcat pe podiumul celor mai scumpi jucători vânduți din Liga 1. Transferul internaționalului român în campionatul profesionist nord-american va umple bine de tot conturile grupării oltene, conducătorii lui New York City FC urmând a vira frumoasa sumă de 7,5 milioane euro. Desigur este un important câștig financiar, însă plecarea celui mai valoros jucător din lotul craiovenilor va lăsa sigur o gaură mare în atac.

De fapt, dacă privim puțin în urmă, vedem că din tripleta ofensivă a Craiovei care cucerea Cupa României nu mai există acum nici un jucător la dispoziția lui Devis Mangia. Brazilianul Gustavo și Alexandru Băluță au fost vânduți anul trecut, Mitriță i-a urmat la un interval de timp destul de scurt. Acum trebuie găsit jucătorul care să poată să îl înlocuiască la nivelul optim pe Mitriță.

Podiumul celor mai scumpi jucători vânduți are pe primele două locuri foști steliști

Transferul lui Alexandru Mitriță la New York City FC, pentru suma de 7,5 milioane euro, devine astfel cel de-al treilea în topul celor mai scumpi jucători vânduți vreodată din Liga 1. Pe prima poziție rămâne afacerea realizată de Steaua cu Nicolae Stanciu în 2016, când Anderlecht a plătit 9,8 milioane de euro pentru mijlocașul român, care, însă, deși a fost și cel mai scump transfer din fotbalul belgian, nu s-a ridicat nici un moment la înălțimea așteptărilor, fiind apoi revândut la Sparta Praga.

Cei mai scumpi jucători din Liga 1. Locul 1 Nicolae Stanciu de la Steaua la Anderlecht, 9,8 milioane euro în 2016
Cei mai scumpi jucători din Liga 1. Locul 1 Nicolae Stanciu de la Steaua la Anderlecht, 9,8 milioane euro în 2016

Pe locul doi figurează tot o operațiune reușită de Steaua, vânzarea lui Vlad Chiricheș în Premier League, la Tottenham Hotspur, pentru suma de 9,5 milioane euro. Din păcate și acest transfer nu a fost unul reușit, după un debut bun Chiricheș având evoluții din ce în ce mai puțin convingătoare, care l-au trimis pe banca de rezerve și în cele din urmă au dus la despărțirea de internaționalul român, care a fost cumpărat de Napoli, unde se află din 2015, dar abia a strâns 29 de jocuri.

Transferul lui Gică Hagi nu intră în top 10! Este abia pe locul 11

Transferul lui Gică Hagi la Real Madrid, după Mondialul din 1990, nici nu prinde top 10, pentru că spaniolii au plătit Stelei o sumă care ar fi fost considerată o glumă: 4 milioane de euro, dar la acea dată reprezenta o valoare destul de ridicată pentru un jucător, fie și pentru un club de forța madrilenilor. Probabil că astăzi un Gică Hagi la vârsta de atunci ar valora cel puțin de cinci ori mai mult.

TOP 10

1. Nicolae Stanciu (de la Steaua la Anderlecht, în 2016): 9,8 milioane euro

2. Vlad Chiricheş (de la Steaua la Tottenham, în 2013): 9,5 milioane euro

3. Alexandru Mitriță (de la CSU Craiova la New York City FC, în 2019): 7,5 milioane euro

4. Florin Gardoş (de la Steaua la Southampton, în 2014): 6,8 milioane de euro

5. Cristian Săpunaru (de la Rapid la FC Porto, în 2008): 6 milioane euro

6. Bogdan Stancu (de la Steaua la Galatasaray, în 2011): 5.7 milioane euro

7. Ştefan Radu (de la Dinamo la Lazio, în 2008): 5,4 milioane euro

8. Mirel Rădoi (de la Steaua la Al-Hilal, în 2009): 5 milioane euro

9. Gabi Torje (de la Dinamo la Udinese): 4,5 milioane de euro

10. Ionuţ Mazilu (de la Rapid la Dnepr, în 2008): 4,2 milioane euro