Sport

Moldova, victorie colosală cu Polonia! Lewandowski, Milik și Zielinski, răpuși de portarul Unirii Dej și alte două vedete din SuperLiga. Video

Moldova a dat lovitura în preliminariile lui Euro 2024. Conduși cu 0-2 la Chișinău de către Polonia, vecinii noștri au întors scorul și s-au impus cu 3-2.
21.06.2023 | 01:19
Moldova victorie colosala cu Polonia Lewandowski Milik si Zielinski rapusi de portarul Unirii Dej si alte doua vedete din SuperLiga Video
Republica Moldova, victorie colosală cu Polonia! Lewandowski, Milik și Zielinski, răpuși de portarul Unirii Dej și alte două vedete din SuperLiga. FOTO: www.laczynaspilka.pl
ADVERTISEMENT

Nu doar România a obținut un rezultat miraculos în etapa a patra a preliminariilor lui Euro 2024, 2-2, cu Elveția. Vecinii de peste Prut au dat lovitura în fața Poloniei, pe care au învins-o cu 3-2, în ciuda faptului că, la pauză, tabela arăta 0-2 în favoarea lui Robert Lewandowski & Co.

Moldova, victorie istorică împotriva Poloniei. La pauză, naționala lui Lewandowski conducea cu 2-0!

Remiza „tricolorilor” cu Elveția este o nimica toată în comparație cu ceea ce a reușit Republica Moldova. Vecinii noștri de peste Prut au obținut cel mai important succes din istoria recentă a primei reprezentative.

ADVERTISEMENT

Conduși cu 0-2 la pauza meciului de pe Stadionul Zimbru, aceștia s-au impus cu 3-2 în fața Poloniei lui Robert Lewandowski (FC Barcelona), Arkadiusz Milik (Juventus) sau Piotr Zielinski (Napoli).

Servit excelent de Lewandwoski, Milik a deschis scorul la Chișinău în minutul 12. Cele două superstaruri ale naționalei pregătite de Fernando Santos au inverstat rolurile în minutul 34, când atacantul Barcelonei a făcut 2-0 din assist-ul lui Milik.

ADVERTISEMENT

La fel ca Elveția în meciul contra României, leșii s-au prăbușit după pauză în fața Moldoveni, doar că mult mai devreme. Mai întâi, Ion Nicolaescu a redus din handicap în minutul 48, cu un șut de la marginea suprafeței de pedeapsă, care nu i-a dat nicio șansă lui Wojciech Szczesny.

Goalkeeperul lui Juventus a fost neputincios și la execuția lui Nicolaescu din minutul 79. Vârful de la Beitar Ierusalim a tras puternic din afara careului, pe jos, și astfel s-a făcut 2-2.

ADVERTISEMENT

Selecționata pregătită de Serghei Clescenco nu s-a mulțumit însă doar cu o remiză și a luat toate cele trei puncte când mai erau de jucat doar cinci minute din timpul regulamentar. Fundașul Vladyslav Baboglo a trimis imparabil cu capul în poarta apărată de Szczesny, iar Republica Moldova a obținut o victorie istorică. – VIDEO

Moldova, peste Polonia în Grupa E

Ca urmare a acestui succes, vecinii noștri au depășit-o pe Polonia în Grupa E din preliminariile lui Euro 2024. Moldova are cinci puncte, cu două mai multe decât naționala lui Fernando Santos. Moldovenii sunt pe locul 3 în Grupa E, după Cehia (locul 1) și Albania (2). Pe lângă succesul contra leșilor, Moldova mai are două egaluri, scor 1-1 cu Insulele Feroe și 0-0 cu Cehia, ambele pe teren propriu. Singurul eșec a venit în Albania, scor 0-2.

ADVERTISEMENT

Pentru Republica Moldova au evoluat și doi fotbaliști din SuperLiga și unul din eșalonul secund. În poartă s-a aflat Dorian Răilean (Unirea Dej), în timp ce Vitalie Damașcan (FC Voluntari) a fost titular în atac și înlocuit la pauză cu Virgiliu Postolachi (UTA Arad). La această acțiune a fost convocat și Vadim Rață (FC Voluntari), dar căpitanul de drept al moldovenilor n-a făcut parte din lot pentru partida cu Polonia.

  • 148 de poziții sunt între Polonia (locul 23) și Republica Moldova (171) în clasamentul FIFA
ADVERTISEMENT