News

Momente grele pentru o femeie care a născut prin cezariană. A pierdut jumătate din stomac din cauza unei bacterii carnivore

O femeie din Marea Britanie care a născut prin cezariană a trecut prin momente cumplite. Ea a pierdut jumătate din stomac din cauza unei bacterii carnivore.
09.03.2023 | 10:16
Momente grele pentru o femeie care a nascut prin cezariana A pierdut jumatate din stomac din cauza unei bacterii carnivore
O femeie care a născut prin cezariană a rămas fără jumătate din abdomen din cauza unei bacterii carnivore. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Caz terifiant în Marea Britanie. O mamă și-a pierdut jumătate de stomac din cauza septicemiei și a unei bacterii carnivore. În ciuda pronosticurilor medicilor, care îi mai dădeau puțin timp de viață, femeia a supraviețuit.

O femeie care a născut prin cezariană a rămas fără jumătate din abdomen din cauza unei bacterii carnivore. Doctorii i-au mai dat câteva ore de trăit

Amy Hiner, în vârstă de 40 de ani, din Rotherham, South Yorkshire (Anglia), a primit doar câteva ore de viață după ce a suferit o septicemie în urma procedurii de naștere a celui de-al doilea copil al ei, Evie.

ADVERTISEMENT

Problemele femeii au început la cinci zile după naștere. Ea a acuzat o febră extrem de puternică și dureri agonizante în burtă. Un specialist a constatat infecția ei cu streptococul A. Acesta s-a transformat în septicemie și apoi în fasceită necrozantă în zona abdomenului, potențial fatală, o infecție bacteriană rară care poate distruge pielea si țesuturile moi de sub ea.

Amy spune, pentru Mirror, că durerea se simțea ca și cum ”pești piranha mâncau din burta mea”. Ea fost dusă de urgență la spital pentru a fi îndepărtată carnea infectată. Dar starea mamei continua să se agraveze, iar petele negre erau încă pe burtă.

ADVERTISEMENT

A fost momentul în care medicii i-au mai dat doar câteva ore de trăit. Avea să ajungă din nou la ”cuțit”. Chirurgi i-au tăiat mai mulți centimetri de la buric în jos, într-o încercare disperată de a-i salva viața.

Pentru Amy au urmat luni de coșmar. A petrecut o lungă perioadă ascunzându-se, plângând și având atacuri de panică înainte de a fi diagnosticată cu PTSD și sindrom post-septicemic, ceea ce a determinat-o să înceapă trei ani de terapie.

ADVERTISEMENT

”Am rămas pur și simplu desfigurată, cu burta înclinată și cu cicatrici. Am avut nevoie de o operație completă de abdominoplastie. Și din cauza nervilor secționați mă simt ca și cum aș fi electrocutată dacă stau întinsă pe partea dreaptă. Sănătatea mea mentală a fost cea mai grea parte. Mă uram pe mine însămi. Nu puteam să mă uit în oglindă sau să fac duș fără să plâng”, a povestit Amy, în presa britanică.

Miraculos, Amy și-a revenit. Acum lucrează ca model

La un an după operație, Amy și-a revenit, recuperându-se complet. Ea a decis să-și urmeze visul din copilărie de a deveni model. În decembrie 2022, a câștigat un concurs de modeling pe Facebook. Fotograful ei a spus că este o fire naturală. Femeia a început să primească oferte de muncă, după ce a postat poze pe Instagram.

ADVERTISEMENT

De la acea dată, Amy a filmat câteva videoclipuri muzicale în Manchester și o ședință de modă în Londra. ”Nici măcar n-aș fi visat să fiu model după momentele grele prin care am trecut”, admite femeia.

ADVERTISEMENT