Fotbal international

Momentul decisiv care l-a determinat pe Ronaldo să semneze cu Juventus! ”Nu mi s-a mai întâmplat niciodată”

22.08.2018 | 15:20
Momentul decisiv care la determinat pe Ronaldo sa semneze cu Juventus Nu mi sa mai intamplat niciodata

Momentul decisiv care l-a determinat pe Ronaldo să semneze cu Juventus! Portughezul a vorbit în sfârşit despre motivul plecării de la Real Madrid şi a recunoscut momentul în care a realizat că Torino reprezintă destinaţia ideală pentru el. Astfel, golul din foarfecă marcat în poarta lui Buffon, în meciul Juventus – Real Madrid din UEFA Champions League şi aplaudat la scenă deschisă de fanii italieni a adus pentru Cristiano Ronaldo satisfacţia perfectă.

Nu mi s-a mai întâmplat niciodată în carieră aşa ceva. Am rămas fără cuvinte, nici nu ştiam cum să reacţionez. Le-am mulţumit pentru gestul lor minunat. Îmi pare rău că am înscris împotriva echipei la care sunt acum, dar acela a fost cel mai frumos gol pe care l-am marcat. Se poate spune că acela a fost un moment important în venirea mea la Juventus. În plus, Juventus mi-a demonstrat că mă doreşte cu adevărat, mai mult decât toată lumea. E un club mare şi n-a fost deloc greu să mă decid. Am scris istorie la Madrid, iar acum vreau să fac acelaşi lucru şi la Juve, a spus Cristiano Ronaldo.

Momentul decisiv care l-a determinat pe Ronaldo să semneze cu Juventus! Ronaldo în echipamentul lui Juventus
Momentul decisiv care l-a determinat pe Ronaldo să semneze cu Juventus! Aplauzele primite după golul marcat torinezilor din foarfecă au contat din plin pentru lusitan

Momentul decisiv care l-a determinat pe Ronaldo să semneze cu Juventus!

De precizat că momentul la care s-a raportat Ronaldo este unul care a intrat definitiv în istoria fotbalului. Faza s-a petrecut în sezonul trecut, chiar pe stadionul lui Juve, la partida din sferturile de finală ale UEFA Champions League disputată între Juventus și Real și încheiată cu scorul de 0-3. Portughezul a devenit atunci primul jucător din istorie care a marcat în  10 meciuri consecutive în cea mai importantă competiție inter cluburi din Europa. Toți spectatorii prezenți la meci s-au ridicat în picioare şi, în ciuda rivalităţii, l-au aplaudat la scenă deschisă pe adversar după un gol de poveste.

Portughezul s-a transferat la Juventus pe 10 iulie pentru 112 de milioane euro. Cristiano Ronaldo a părăsit-o pe Real Madrid după 9 ani în care a scris istorie pe ”Santiago Bernabeu”. La Madrid, Cristiano a câştigat 15 trofee –  două titluri, două Cupe, două Supercupe ale Spaniei, dar și patru Ligi ale Campionilor, două Supercupe ale Europei şi trei Cupe Mondiale ale cluburilor.

Debutul lui Ronaldo, record în Serie A

Cristiano Ronaldo, transferat în această vară de Juventus de la Real Madrid în schimbul sumei de 100 de milioane de euro, a şi debutat pentru campioana en-titre în partida din noul sezon contra lui Chievo Verona, într-un meci câştigat de formaţia antrenată de Max Allegri cu 3-2. Duelul dintre cele două formaţii, unul cu o diferenţă de valoare clară, a adunat 2,3 milioane de telespectatori în faţa televizoarelor în Italia, ceea ce reprezintă un adevărat record pentru un meci între Juventus şi Chievo.

Momentul decisiv care l-a determinat pe Ronaldo să semneze cu Juventus! Ronaldo în echipamentul lui Juventus
Momentul decisiv care l-a determinat pe Ronaldo să semneze cu Juventus! Aplauzele primite după golul marcat torinezilor din foarfecă au contat din plin pentru lusitan

De altfel, marele eveniment din această vară în fotbalul Italia a fost depăşit de-a lungul anilor din punct de vedere al audienţelor la TV doar de disputele între Juventus şi Roma în 2013, 2015 şi 2016. Cele două formaţii sunt printre cele mai iubite din Italia şi atrag în fiecare an milioane de fani în faţa televizoarelor. De altfel, televiziuniile din Italia se aşteaptă ca pe 22 decembrie, de la ora 21:30, partida Juventus – AS Roma care va conta pentru etapa cu numărul 17 din Serie A  să stabilească un nou record de audienţă în ceea ce priveşte un meci disputat vreodată în campionatul intern al Italiei.