News

Motivul pentru care Costel Corduneanu a dat în judecată DIICOT. Este implicat și afaceristul care a denunțat clanul Corduneanu

Interlopul Costel Corduneanu, care a decedat la 54 de ani, l-a chemat recent în instanță pe un afacerist care a fost amenințat de clanul Corduneanu.
22.04.2024 | 16:13
Motivul pentru care Costel Corduneanu a dat in judecata DIICOT Este implicat si afaceristul care a denuntat clanul Corduneanu
Costel Corduneanu a coordonat clanul interlop de mai bine de 25 de ani. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Costel Corduneanu a fost înmormântat vineri, la cimitirul Eternitea din Iași, la patru zile după ce a decedat la un spital din Târgu Mureș, unde se afla internat din cauza unor complicații cardiace. Până la urmă, înhumarea liderului clanului interlop Corduneanu nu a avut loc cu onoruri militare, așa cum se anunțase în presă, în contextul în care MAI și MApN au comunicat că informațiile vehiculate nu sunt reale.

Costel Corduneanu a cerut radierea DIICOT din cartea funciară

Corduneanu a avut grad de subofițer deoarece, în calitate de luptător, a fost legitimat la cluburile Dinamo Brașov și Steaua. Numele lui Costel Corduneanu apare, ca reclamant, într-un dosar înregistrat la Judecătoria Iași pe 9 octombrie 2023, al cărui obiect este „acțiune în constatare – radiere carte funciară”, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată.

ADVERTISEMENT

Pârâți figurează Parchetul de pe lângă ICCJ – DIICOT, Parchetul de pe lângă ICCJ – DIICOT – Serviciul teritorial Iași, dar și Daniel Florescu. Acesta este un afacerist din Iași, care deține mai multe săli de jocuri de noroc. În 2009, Florescu a reclamat la DIICOT că cei din clanul Corduneanu i-au solicitat sume de bani sub forma unor taxe de protecţie, prin ameninţări, intimidare, producerea de daune şi chiar agresiuni fizice.

În 2011, trei cocktailuri Molotov au explodat în curtea casei din Iași a lui Florescu, iar acesta a susținut că cei din clanul Corduneanu le-au aruncat, pentru a-l intimida. În dosarul de la Judecătoria Iași este vorba despre un imobil al lui Costel Corduneanu pe care DIICOT a pus sechestru, iar interlopul a cerut radierea instituției din cartea funciară.

ADVERTISEMENT

Radierea se referă la actul de ştergere sau stingere a unor notări ce au legătură cu imobilele înregistrate în cadrul cărţii funciare cum sunt: dreptul de proprietate; alte drepturi reale (superficie, uz, uzufruct, abitaţie, servitute); sarcini impuse la un moment dat; prevederi legale precum interdicţii de înstrăinare; alte înscrieri care nu mai sunt valabile sau nu mai reflectă realitatea, de unde şi necesitatea de eliminare (radiere).

DIICOT apare ca titular al sechestrului

La primul termen al dosarului, din 18 martie 2024, s-a consemnat că  instanța a acordat cuvântul asupra excepţiilor lipsei capacităţii procesuale de exerciţiu a Serviciului teritorial Iași, respectiv a lipsei calităţii procesual pasive a pârâţilor DIICOT – structura centrală şi DIICOT – Serviciul teritorial Iași, invocate de aceştia.

ADVERTISEMENT

Apărătorul ales al lui Costel Corduneanu a solicitat respingerea excepțiilor invocate de pârâţi, raportat la înscrisurile depuse la dosarul cauzei şi raportat şi la împrejurarea că DIICOT – Serviciul teritorial Iași, care a fost investit de către structura centrală, a instituit şi apare ca titular al sechestrului înscris la Cartea Funciară.

În ceea ce priveşte excepţiile lipsei capacităţii procesuale de exerciţiu a Serviciului teritorial Iași, respectiv a lipsei calităţii procesual pasive a pârâţilor DIICOT – structura centrală şi DIICOT – Serviciul teritorial Iași, invocate de aceştia, instanţa a dispus unirea lor cu fondul cauzei, prin raportare la dispoziţiile art. 248 alin. 4 Cod de Procedură Civilă, apreciind că, pentru soluţionarea excepţiilor, se impune administrarea aceluiaşi probatoriu ca cel necesar pentru soluţionarea fondului cauzei.

ADVERTISEMENT

Lui Corduneanu i s-a cerut să depună un extras de carte funciară actualizat

Pentru justa soluţionare a cauzei, instanţa a pus în discuţie oportunitatea emiterii unei adrese către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași cu solicitarea de a depune documentaţia care a stat la baza efectuării înscrierii în Cartea Funciară  – sechestru asigurător, prin încheierea registratorului de carte funciară nr. 5341/22.01.2010, se arată în dosarul consultat de FANATIK.

Reprezentantul convenţional al lui Corduneanu a arătat că este de acord cu emiterea acestei adrese, apreciind că este utilă soluţionării cauzei. Astfel, instanța a anunțat că urmează să amâne judecarea cauzei. În dosar se menționează că se va pune în vedere reclamantului Constantin Corduneanu, prin apărător ales, obligaţia de a depune, până la următorul termen de judecată acordat, un extras de Carte Funciară actualizat pentru imobilul care face obiectul prezentei cauze.

Pe 18 martie 2024, Judecătoria Iași a amânat cauza, în vederea înaintării de către OCPI a documentaţiei care a stat la baza înscrierii în Cartea Funciară a imobilului. Următorul termen a fost programat pentru 13 mai 2024, dar dosarul va fi suspendat de drept, după decesul lui Costel Corduneanu.

ADVERTISEMENT