News
notix pixel id

Motivul pentru care Liviu Dragnea este considerat deținut vulnerabil! „Vine unul cu un cuțit și îl bagă în el. Ce faci atunci?”

06.06.2019 | 17:11
Liviu Dragnea a fost condamnat a doua zi după alegerile europarlamentare. Sursă foto - facebook

S-a aflat și motivul pentru care Liviu Dragnea este considerat un deținut vulnerabil la Penitenciarul Rahova! După ce a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, fostul lider al PSD-ului are acum parte de o atenție specială în spatele gratiilor. Astfel, potrivit Legii 254/2013, privind executarea pedepselor, Dragnea este inclus în categoria persoanelor care trebuie supravegheate atent în spatele gratiilor.

Motivul pentru care Liviu Dragnea este considerat deținut vulnerabil!

De același tratament au parte magistrații, polițiștii sau persoanele care au deținut funcții în statul român și care au ajuns dintr-un motiv s-au altul în spatele gratiilor. Și asta pentru că, oricând, spun sursele stiripesurse.ro, se poate întâmpla o tragedie.  “Vine unul cu un cuțit și îl bagă în el. Ce faci atunci? De aceea, chiar și Becali era transportat cu mascații, să nu fie probleme. Fiecare director de penitenciar își ia măsuri ca să nu aibă incidente”, spun surse din Penitenciar.

Legea în privinţa persoanelor vulnerabile este una cât se poate de clară. Astfel, criteriile privind vulnerabilitatea deținuților sunt: orientarea sexuală, dizabilitățile, tulburările psihice, etnia, infectarea cu HIV/SIDA, săvârșirea de infracțiuni asupra minorilor sau asupra integrității și libertății sexuale, situația sociofamilială deosebită, lipsa sprijinului din partea mediului de suport, statutul socioeconomic diminuat sau situația socioeconomică mult peste medie.

Motivul pentru care Liviu Dragnea este considerat deținut vulnerabil! Liviu Dragnea
Liviu Dragnea se află încă în perioada de carantină. Sursă foto – facebook

Dragnea este păzit 24 de ore din 24

Profesia sau funcția deținută anterior arestării, oferirea de informații instituțiilor cu atribuții de ordine publică și siguranță națională cu privire la săvârșirea unei infracțiuni sau abateri disciplinare şi orice alte asemenea situații, stări sau împrejurări care pot vulnerabiliza deținutul. În cazul deținuților vulnerabili, al martorilor vulnerabili și amenințați se pot lua următoarele măsuri de protecție:

Cazarea într-o cameră de deținere pentru eliminarea factorilor de risc. Cazarea în aceste spații se poate dispune de către directorul penitenciarului, pe motive de siguranță sau la cererea deținuților în cauză, pe durata pentru care este necesară luarea acestei măsuri, stabilirea locurilor și a intervalului orar de desfășurare a activităților, a itinerarelor de deplasare și a persoanelor cu care intră în contact, desemnarea de personal cu experiență pentru pază, escortare, însoțire, supraveghere, monitorizare și intervenție operațională, crearea unui sistem care să asigure informarea în timp util a factorilor decizionali în vederea înlăturării potențialului pericol, verificarea operativă a tuturor sesizărilor deținuților, ale membrilor familiilor acestora, precum și a unor terțe persoane cu privire la actele de violență exercitate asupra lor, în vederea luării măsurilor legale şi derularea de programe și activități educative, de asistență psihologică și asistență socială adecvate”, se precizează în lege.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri