Premier League

Mourinho, tot mai aproape de demitere? Zidane şi-a făcut deja lista de achiziţii pentru Old Trafford

09.09.2018 | 14:28
Mourinho tot mai aproape de demitere Zidane sia facut deja lista de achizitii pentru Old Trafford

Este oare Jose Mourinho tot mai aproape de momentul demiterii de la Manchester United? Dacă ar fi să dăm crezare la ceea ce scrie presa engleză aşa ar părea şi victoria din ultima etapă din Premier League de la Burnley nu ar schimba datele prea mult. Aceeaşi presă din Regat este sută la sută convinsă că şefii lui United, în special duşmanul lui Jose Mourino din conducere, Ed Woodword, a şi ajuns la un acord cu succesorul lui The Special One, care ar fi fostul tehnician de la Real Madrid, francezul Zinedine Zidane.

Jose Mourinho este într-o situaţie foarte dificilă, pe care însă a ajutat-o din plin să ajungă la acest stadiu critic pentru el, ca urmare a comportamentului său cu jucătorii, conducerea clubului şi cu fanii lui United. Practic, prin aroganţa sa şi prin încercarea de a fi un dictator care taie şi spânzură pe Old Trafford, el a devenit, de la o zi la alta, un personaj tot mai antipatic în asemenea măsură încât casele de pariuri s-au încumetat la o ofertă greu de crezut în alte condiţii: Jose Mourinho va fi primul antrenor demis în acest sezon, iar cota este foarte scăzută, sub 2,50.

Mourinho, tot mai aproape de demitere? Surpriza din lista lui Zidane

Dacă toată lumea aşteaptă să vadă momentul despărţirii de portughez, Zinedine Zidnae îşi face temele în privinţa lotului pe care şi l-ar dori pentru a redresa corabia în derivă a “diavolilor”. Este o listă cu nume cunoscute din fotbalul european, în frunte cu golgeterul uruguayan de la PSG, Edinson Cavani, fotbalist care i-a plăcut întotdeauna tehnicianului francez, dar care nu a întreprins nimic pe Santiago Bernabeu, aşa cum era cazul, pentru că nu a vrut să îl lase fără pîine pe compatriotul său Karim Benzema.

Mourinho, tot mai aproape de demitere. Zinedine Zidane deja îşi face lista de achiziţii şi aşteaptă momentul plecării lui Jose
Mourinho, tot mai aproape de demitere. Zinedine Zidane deja îşi face lista de achiziţii

Zidane îl preferă mult mai mult ca vârf pe Cavani decât pe masivul belgian Romelo Lukaku, sud-americanul fiind mult mai mobil şi incomparabil decât Lukaku. Al doilea jucător cheie provine de la Real Madrid şi este un adevărat ceas german la mijloc. Toni Kroos a fost adus de Zidane la Madrid şi francezului i-ar plăcea mult să lucreze şi la United cu muncitorul mijlocaş german.

Îl vrea şi pe favoritul lui Pep Guardiola

Kroos ar pune multă ordine într-un compartiment care suferă serios la United. Lângă el este dorit un mijlocaş defensiv brazilian, naturalizat spaniol: Thiago Alcantara, însă va fi foarte greu de adus, pentrtu că jucătorul este creaţia lui Pep Guardiola, cu care a lucrat la Barcelona şi la Bayern, unde se află şi în prezent şi ar fi incredibil să ajungă exact la rivala lui Manchester City, unde se află de doi ani antrenorul catalan.

Pe lista ziariştilor englezi apare însă şi o surpriză, dacă ne raportăm la relaţia dintre Zidane şi jucătorul în cauză. Este vorba de fantezistul mijlocaş columbian James Rodriguez de la Bayern. Rodriguez a ajuns la Munchen ca urmare a faptului că pur şi simplu a fost izgonit de Zidane de la Real Madrid şi este foarte greu de acceptat ca ar putea spune da unei noi colaborări cu francezul, oricât de tentantă ar fi oferta. Rodriguez este singurul din listă pe care la un moment dat l-a vrut şi Jose Mourinho.