Fotbal international

Exemplu de planificare germană. Amiri, pregătit să joace titular doar semifinala şi finala

28.06.2019 | 13:22
Exemplu de planificare germana Amiri pregatit sa joace titular doar semifinala si finala

Cel mai bun jucător al Germaniei din semifinala Euro U21, câştigată în faţa României, cu scorul de 4-2, a fost un fotbalist cu origini afghane, care joacă în Bundesliga, la Hoffenheim. Are 22 de ani şi numele său este Nadiem Amiri. A marcat primul şi ultimul gol în poarta lui Ionuţ Radu, cu execuţii care recomandă glezna deosebit de fină pe care.

Nadiem Amiri, planificat så joace doar semifinala şi finala la Euro U21!

Timp de 90 de minute Amiri a fost un adevărat coşmar pentru fundaşii români. A avut frecvente apariţii în bandă, în special în cea stângă, a produs ruperi de ritm în zonă centrală, aşa cum i-a ieşit la perfecţie la faza primului său gol, când a primit balonul la 30 şi ceva de metri de poartă şi a luat-o la goană în slalom printre jucătorii români, terminând cu un şut care l-a făcut KO pe Radu.

La al doilea gol a executat impecabil a doua lovitură liberă avută de Germania din preajma carelui advers, de la 18 m de poartă. Stefan Kuntz l-a chemat la schimbare şi el i-a cerut. “Nu mă scoate, lasă-mă să bat eu lovitura şi să dau gol”. După meci Amiri a explicat de unde siguranţa că va marca din acea lovitură liberă: “Erau groggy. Au pus zidul atât de prost, încât au lăsat un spaţiu perfect pentru a şuta cum voiam. Portarul lor nu a mai avut nici o şansă”.

Nadiem Amiri a marcat două goluri în poarta lui Ionuţ Radu

Amiri a refuzat schimbarea pentru a bate lovitura liberă de la golul 4

Nadiem Amiri se înpăcase cu gândul înainte de Euro că nu va fi prezent, după grava problemă avută la ligamentul genunchiului. “A fost o mare surpriză când selecţionerul a venit la mine şi mi-a spus că mă va lua la turneul final. Mi-a explicat că a stabilit totul până în cel mai mic detaliu. Urma să intru doar câteva minute în meciurile din grupă, ca să vadă doctorii dacă mă ţine piciorul.

Mi-a spus-o clar, din primul minut că sunt un jucător esenţial pentru el şi că eu voi intra în funcţiune 90 de minute, dacă nu voi avea nici o problemă cu genunchiul operat, doar în semifinale şi finală. Mi-a explicat că are mare nevoie de mine, pentru a da mai multă fantezie dar şi consistenţă jocului şi de a creea astfel mai mult spaţiu şi pentru Luca să se elibereze în faţa porţii. A funcţionat perfect şi eu şi Luca am marcat câte două goluri şi acum jucăm din nou finala cu Spania”.