Fotbal intern

Naţionala României a urcat în clasamentul FIFA! Pe ce poziţie se află echipa lui Cosmin Contra

01.12.2018 | 19:22
Nationala Romaniei a urcat in clasamentul FIFA Pe ce pozitie se afla echipa lui Cosmin Contra

Echipa naţională a României a terminat pe locul 2 în Grupei 4, Seria C, din Liga Naţiunilor, cu 12 puncte, la două în spatele Serbiei, dar “tricolorii” lui Cosmin Contra au reuşit urce în clasamentul FIFA Coca Cola.

Conform clasamentului FIFA Coca Cola, publicat în luna noiembrie a anului 2018, echipa naţională a României a urcat două poziţii faţă de luna precedentă, acumulând un total de 1501 puncte, chiar dacă a fost repartizată în urna a 4-a la tragerile la sorţi pentru preliminariile EURO 2020.

Naţionala României, pe locul 24 în clasamentul FIFA

Echipa naţională a României a urcat pe locul 24, cu două poziţii mai sus faţă de luna octombrie. “Tricolorii” lui Cosmin Contra au acumulat un total de 1501 de puncte. Punctajul în clasamentul FIFA Coca Cola se calculează pe o perioadă de patru ani. Locurile de pe podium au rămas neschimbate. Liderul rămâne Belgia, cu 1727 puncte, urmată de campioana mondială, Franţa, cu 1726 puncte şi Brazilia, 1676 puncte. Pe poziţiile 4 şi 5 sunt Croaţia şi Anglia, cu 1634 respectiv 1631 puncte.

Ianis Hagi, Cosmin Moţi şi Ciprian Tătăruşanu în România – Lituania

Iată modul în care se calculează punctajul în clasamentul FIFA Coca Cola:

1. Punctajul unei naţionale se calculează pe o perioadă de patru ani prin adunarea:

  • mediei de puncte în meciurile din ultimele 12 luni
  • mediei de puncte în meciurile mai vechi de 12 luni (care se depreciază anual prin înmulţirea cu 0.5, 0.3, respectiv 0.2 în cei trei ani)

2. Numărul de puncte obţinute la un meci depinde de următorii factori:

  • rezultatul meciului, victorie sau egal (P)
  • importaná meciului, de la un simplu amical până la preliminariile de Campionat Mondial (I)
  • valoarea adversarului (V)
  • confederaţia din care face parte adversarul (C)

3. Formula de calcul a punctajului obţinut la un meci

P = R x I x V x C

(R) : Echipele primesc 3 puncte la victorie, un punct la egal și zero puncte la înfrângere. În cazul unui meci decis la lovituri de departajare, câștigătoarea primește două puncte, iar învinsa un punct
(I) : Meci amical = 1.0; Preliminarii continentale = 2.5; Turneu final continental / Cupa Confederațiilor = 3.0; Campionat Mondial = 4.0
(V) : Valoarea adversarului este exprimată într-un număr egal cu 200 minus locul ocupat de oponent în clasamentul FIFA (cel mai recent). Excepție: liderului ierarhiei îi este întotdeauna desemnat coeficientul 200, iar echipelor clasate sub locul 150 le este desemnat automat coeficientul 50.