Fotbal intern

Serbia câştigă grupa după 4-1 cu Lituania! România, în URNA a 4-a în preliminariile Euro 2020

20.11.2018 | 23:57
Serbia castiga grupa dupa 41 cu Lituania Romania in URNA a 4a in preliminariile Euro 2020
ADVERTISEMENT

Șansele naționalei României să termine grupa pe locul 1 erau destul de mici înainte de ultima etapă din Liga Naţiunilor! De altfel, victoria Serbiei de pe propriul teren cu reprezentativa Muntenegrului aproape că a închis grupa. În ultima etapă, chiar dacă am câştigat în Muntenegru cu 1-0, Serbia a trecut clar cu 4-1 cu Lituania. Echipa lui Krstajic a în final două lungimi distanță față de naționala lui Cosmin Contra, a doua echipă clasată.

UPDATE, ora 23:57. România şi-a diminuat şansele de calificare la Euro 2020 din cauza faptului că suntem în urna a 4-a. 

ADVERTISEMENT

Grupa infernală:   

1. Franța
2. Germania
3. Serbia
4. România
5. Armenia
6. Liechtenstein

Grupa uşoară: 

1. Elveția
2. Austria
3. Finlanda
4. România
5. Gibraltar
6. San Marino


UPDATE, ora 23:33. S-a încheiat Serbia – Lituania 4-1 şi echipa lui Mladen Krstajic încheie grupa pe primul loc. Chiar dacă România câştigă cu 1-0 în Muntenegru, încheie pe locul secund. În ciuda victoriei, România cade în urna a 4-a valorică la preliminariile clasice de la Euro 2020 după ce Scoţia a învins cu 3-2 Israel. Atât Scoţia, cât şi Israel urcă în urna a 3-a. 

Clasament grupa 4: 


UPDATE; ora 23:12. Serbia reface diferenţa de două goluri cu Lituania şi pare că va avea un final mai liniştit de meci. Prijovic înscrie. Imediat se face şi 4-1

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 23:05. Lituania revine în joc şi la fel revin şi speranţele pentru noi. În minutul 64, lituanienii înscriu prin Petravicius. Clasament în timp real 

UPDATE, ora 22:59. Serbia reuşeşte să facă 2-0 în minutul 56 datorită reuşitei lui Mitrovic. Echipa lui Mladen Krstajic îşi betonează locul 1 cu acest avantaj. 

ADVERTISEMENT

UPDATE; ora 22:53. Serbia deschide scorul în minutul 51 prin autogolul lui Zulpa. Sârbii urcă din nou pe primul loc. 


UPDATE; ora 22:34. La pauză, Serbia şi Lituania sunt la egalitate, scor 0-0. România conduce în Muntenegru cu 1-0 şi este pe primul loc în acest moment. 

ADVERTISEMENT


UPDATE, ora 21:45. Au început ultimele meciuri din această ediţie a Ligii Naţiunilor. România poate încheia pe primul loc în grupă dacă învinge în Muntenegru şi Serbia nu învinge Lituania. 

Clasament la începutul meciurilor:


În clipa de față, pentru tricolori, cele două victorii obținute cu Lituania nu mai sunt suficiente. Și dacă am lua în calcul 3 puncte câștigate de România la Podgorica în ultima etapă, lucrurile tot nu s-ar așeza prea bine. E nevoie și de un pas greșit al sârbilor, pe propriul teren, împotriva naționalei lui Jankauskas. Situație aproape imposibilă în condiţiile în care Lituania nu a reușit să ia niciun punct și are un golaveraj net inferior, cu 2 goluri marcate și nu mai puțin de 12 încasate.

Ce şanse are naţionala României să termine grupa pe locul 2! Fotbalitii romani Ciprian Tatarusanu,Alexandru Maxim,George Puscas si Ianis Hagi parasesc terenul dupa meciul de fotbal dintre Romania si Lituania, contand pentru Liga Natiunilor, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, sambata 17 noiembrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
România a câștigat ultima partidă din Liga Națiunilor, scor 3-0 cu Lituania

Cu toate acestea, competiția pentru locul 2 este oficial deschisă. Astfel, dacă sârbii câștigă meciul cu Lituania, pentru tricolori singura variantă disponibilă este locul 2 al grupei. Poziție pe care România o poate ocupa dacă reușește să scoată cel puțin un punct în compania Muntenegrului.  „Vom vedea ce se întâmplă. E clar că nu mai depindem de noi. După egalul cu Serbia rămânem în cărți și pentru primul loc, dar, mult mai realist, luptăm pentru locul 2. Strategia rămâne strategie. Ce am gândit înainte de meciul cu Lituania e valabil și pentru partida cu Muntenegru, indiferent cât de bine au evoluat unii jucători. Îi felicit, dar rămânem la planul inițial”, declara Cosmin Contra după remiza de pe Arena Națională înregistrată în compania Serbiei.

România are 9 puncte în grupă și a obținut două victorii și trei rezultate de egalitate. Pe 3 este Muntenegru cu 7 puncte, în timp ce Lituania este ieșită din joc.

  • 7 goluri au marcat elevii lui Cosmin Contra în Liga Națiunilor

 

 

ADVERTISEMENT