Sporturi

Ne fug campionii din țară! România e fără echipă de gimnastică la Olimpiadă, însă o sportivă din Constanța va concura pentru Spania la JO de la Tokyo

14.11.2019 | 12:12
Ne fug campionii din tara Romania e fara echipa de gimnastica la Olimpiada insa o sportiva din Constanta va concura pentru Spania la JO de la Tokyo
ADVERTISEMENT

O gimnastă născută la Constanţa a decis să reprezinte Spania la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo. Roxana Popa, în vârstă de 22 de ani, a obținut biletele pentru cea mai importantă competiție reușind calificarea cu formația spaniolă, acolo unde este de departe lidera grupului.

O gimnastă din Constanţa va reprezenta Spania la JO de la Tokyo

Gimnasta Roxana Popa și-a început cariera la Constanța, oraș care le-a dat pe Simona Amânar și Cătălina Ponor, dar a cunoscut aprecierea în Spania cu a cărei echipă s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea a plecat cu familia în Spania pe când avea doar 6 ani și s-a impus ca una dintre cele mai talentate produse ale gimnasticii în ciuda numeroiaselor probleme pe care le-a întâmpinat.

ADVERTISEMENT

Roxana Popa a câștigat mai multe concursuri naționale în Spania, dar nu a avut voie să urce pe podium din cauza faptului că nu avea cetățenie. În cele din urmă ea a primit cetățenia spaniolă la finalul anului 2008 și a început să-i reprezinte pe iberici și în concursuri internaționale. Mai mult, presa de specialitate din Spania o compară pe gimnastă cu legendara Nadia Comăneci.

Echipa feminină de gimnastică a României, două ratări consecutive la JO

Însă, începând cu 2010, Roxana Popa a suferit mai multe accidentări grave care au ținut-o departe de performanțele de top. Cea mai dureroasă lovitură a venit în martie 2016 când s-a accidentat la meniscul genunchiului stâng și a ratat participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Sportiva a reușit să treacă peste perioada dificilă, iar acum va merge cu echipa Spaniei la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Această lovitură vine într-un moment delicat pentru gimnastica românească, care a ratat pentru a doua ediție consecutivă calificarea cu echipa feminină la Jocurile Olimpice. După acest nou eșec, legendara Nadia Comăneci a declarat că ratarea calificării ar trebui luată ca un semnal de alarmă, ce trebuie urmată de schimbări în gimnastică.

Tags: