Sport

Neagu îl FACE PRAF pe Tadici: „Ne vorbea numai cu «BĂ, FETELOR»!”

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a CM de handbal feminin, a răspuns dur acuzaţiilor făcute de Gheorghe Tadici, potrivit cărora, în 2014, cînd era antrenorul reprezentativei a fost...
23.12.2015 | 14:26
Neagu il FACE PRAF pe Tadici Ne vorbea numai cu BA FETELOR
ADVERTISEMENT

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a CM de handbal feminin, a răspuns dur acuzaţiilor făcute de Gheorghe Tadici, potrivit cărora, în 2014, cînd era antrenorul reprezentativei a fost întrebat după un meci de „un ospătar” dacă le mai dă voie (jucătoarelor – n.r.) „şi la a treia, şi la a patra”, făcînd referire la consumul de alcool.

„Este o mare jucătoare, are calităţi native, dar uită de unde a plecat şi dă în antrenorii români ori de cîte ori are ocazia. De parcă a învăţat să joace handbal la ea acasă, în balcon. Este o problemă care ţine de educaţie, de caracter, chiar dacă are un IQ foarte ridicat. Eu am promovat-o la echipa naţională, dar nu aştept recunoştinţă de la nimeni”, declarase Gheorghe Tadici referitor strict la Cristina Neagu.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună jucătoare din lume în acest moment nu a rămas datoare şi l-a „executat” de la 7 metri pe fostul ei antrenor: „Nu mi se pare corect ce a spus la TV fostul antrenor, acum cînd nu mai lucrează cu noi. De ce nu a spus atunci? Şi nu se face aşa ceva, chiar dacă e după un an şi jumătate. Aştepţi la colţ prima înfrîngere cu noul antrenor şi faci aşa ceva. A fost urît, a lucrat cu noi şi noi cu el, pînă la urmă am împărţit totul. Fix aşa ar fi arătat naţionala pe viitor, cum ne-a creat impresia, dacă nu ajungeam acum pe podium. Şi dacă nu luam medalie acum, eu tot aş fi ieşit să-mi spun părerea despre cum s-a purtat, pentru că în timpul Mondialelor am evitat asta. Ştiu cu cine lucrez, ce fete avem în echipă, dar poate e timpul să vorbim, am fost prea mult tăcute. Sper ca şi fetele să se apere de acum, pentru că nu avem de ce să nu fim mîndre, nu am greşit cu nimic. A face o petrecere la un final de sezon e normal. Şi, să mă ierte Dumnezeu, nu mai avem 15 ani, sîntem femei în toată firea. Dacă vrem să petrecem, o facem, fiecare îşi asumă ce facem, nu sîntem copii. Eu nu am auzit şi nu cunosc în toată cariera să fi fost astfel de probleme la echipa naţională. Nu sînt de acord şi nu permit să fim astfel tratate. Ce legătură avea meciul cu Spania de acum cu ce a fost în urmă cu un an şi jumătate la Baia Mare?”.

„Nu este normal să aştepţi prima înfrîngere şi să vii la TV să dai în oameni, mai ales cînd eşti din lumea handbalului, iar unii au lucrat pînă nu demult cu noi. Mă refer la declaraţia fostului selecţionerSă nu creadă lumea că ne-am mobilizat după criticile lui. Am făcut-o pentru noi, pentru că doream să facem performanţă. Starea în care ne aflam toate după acele înfrîngeri aş descrie-o folosind un singur cuvînt: jignire. Iar pe domnul Tadici, care a afirmat că dau în antrenorii români, l-aş întreba ce comentarii poate avea un om despre educaţia altcuiva, cînd el vorbea cu o naţională feminină cu «Bă, fetelor», că doar a văzut toată lumea atîţia ani. Am respectat toţi antrenorii români cu care am lucrat, am învăţat de la fiecare, şi pentru teren, şi pentru viaţă, iar pentru asta merită respect şi, tocmai pentru că ştiu că i-am respectat, nu permit nimănui să vorbească de educaţia şi caracterul meu în handbal. Aici e vorba şi de părinţii mei, de familia mea, de acolo vin, ei m-au educat. Am nişte părinţi minunaţi, ei cum s-au simţit oare cînd au auzit acele cuvinte? Este adevărat, am o personalitate puternică şi mi-a plăcut tot timpul să învăţ, iar asta poate nu a fost pe placul tuturor. Iar declaraţiile mele de acum nu le consider ca o înfruntare cu fostul antrenor, ci pur şi simplu am dorit să cunoască toată lumea şi părerea mea, e normal să spun ce s-a întîmplat., a spus Neagu potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT

Contactat de fanatik.ro, Gheorghe Tadici a răspuns ca „de Sărbători”, îndulcindu-şi vizibil discursul: „Nu înţeleg de ce a declarat Cristina aceste lucruri despre mine şi, sincer, nici nu mă interesează. Nu o voi suna să-i cer explicaţii pentru că nu am  ce să mai discut cu ea. Eu am lansat-o în handbalul mare dîndu-i posibilitatea să joace în echipa naţională la 19 ani. O felicit pe Cristina şi pe colegele ei pentru medalia obţinută la acest Campionat Mondial. Îi urez Cristinei să obţină cît mai multe medalii pentru România şi anii viitori şi îi doresc Crăciun fericit şi, mai ales, liniştit”.