Sport

Neagu a explodat! “Unii stau în canapea, mănâncă semințe și ne înjură”

Neagu a explodat Unii stau in canapea mananca seminte si ne injura

Cristina Neagu a cucerit medalia de bronz în Liga Campionilor la handbal feminin, după CSM Bucureşti – Rostov 31-30. Interul stânga a avut un discurs aprins la finalul meciului de la Budapesta, însă i-a lăudat pe suporterii care au venit la Final Four.

“Este o medalie de bronz de consolare. Eu m-am simţit frustrată şi dezamăgită după meciul cu Gyor. Mă bucur că am câştigat, în special pentru acest public foarte frumos. Eu nu cred că nu am fost în echipă. În România, la victorie se face nuntă şi la înfrângere se face înmormântare. După meciul cu Metz îmi făceau statuie, după meciul Gyor mai aveau puţin şi îmi spuneau să mă retrag. Gyor nu ne-a lăsat să ne facem jocul. Rostov a fost o echipă mult mai pasibilă. Presiunea şi motivaţia nu au fost la fel ca în meciul de ieri. Mă bucur că am câştigat pentru echipa noastră”, a declarat Cristina Neagu.

”Unii stau în canapea, mănâncă semințe și ne înjură pe noi, care ne rupem picioarele!”

Neagu a vorbit despre criticile primite după eșecul din semifinala cu Gyor:

”Cele două meciuri nu se pot comparat. Rostovul a fost o echipă foarte dezamăgită și lipsită de energie, mai ales în prima repriză. Am auzit discuții că nu am jucat ca o echipă cu Gyor, iar azi am fi jucat ca o echipă… Gyor a fost un adversar foarte puternic, a făcut un joc extrem de agresiv. Nu am fost nervoasă în joc, probabil că mi-am dorit prea mult și anumite decizii din timpul meciului nu le-am luat cu capul, ci cu inima.

Ele au jucat extrem de dur, am fost un pic nervoasă și din cauza arbitrilor care nu dădeau nici măcar un cartonaș galben, deși eu simțeam pe pielea mea cum sunt lovită. Nu a fost arbitrajul de vină. A fost o supra-motivație care în anumite momente nu m-a lăsat să iau deciziile corecte. E greu când jocul nu merge, lumea așteaptă de la tine… Nu îmi caut scuze, eu știu foarte bine ce am făcut.

Noi ca și echipă nu am reușit să rezolvăm meciul nici în atac, nici în apărare. Nu a mers nici poarta, nici defensiva, nici noi în atac. Am fost anihilați pe toate planurile. Nu știu dacă trebuia ca eu și Gullden să fim schimbate, nu sunt eu cea care schimbă jucătoare. Sunt mulți care stau în canapea și mănâncă semințe și ne înjură pe noi, care ne rupem picioarele în fiecare zi. Trebuie să învățăm să avem o balanță, o stabilitate. Să nu mai facem statui și eroi după victorii, dar nici să retragem sau să îngropăm jucătoare după anumite înfrângeri”, a afirmat vedeta de la CSM.

Trage un semnal de alarmă: ”Avem nevoie de continuitate, schimbă prea mult antrenorii și jucătoarele!”

Cristina Neagu a explicat și care sunt problemele structurale de la CSM, considerând că mutările foarte dese în lotul echipei și pe banca tehnică au dăunat serios.

O echipă nu se clădește în câteva luni sau într-un an, în care schimbi din nou antrenorii, pleacă cinci jucătoare, vin cinci jucătoare noi. Sistemul și infrastructura sunt extrem de importante. Uitați-vă la Gyor, care are același antrenor de 6-7 ani, care a introdus un sistem și care a adus una sau două jucătoare în fiecare an, exact ce a simțit el că trebuie echipei. Normal că lucrurile au început să meargă. Noi schimbăm foarte mult și pe banca tehnică și jucătoarele.

Avem nevoie de continuitate ca să fim o echipă puternică, nu una care azi joacă bine și mâine joacă sub orice critică. Avem nevoie să lucrăm cu aceleași jucătoare. Nu vreau să fim echipa care dacă azi trage lozul câștigător bate la 15 goluri, dar mâine poate la fel de bine să facă un meci foarte prost! Putem să fim o echipă de care toată lumea să se teamă în Liga Campionilor”, susține Neagu.

Ce spune despre rămânerea lui Per Johansson!

Golgheterul Ligii Campionilor a discutat și despre posibilitatea ca Per Johansson să continuie pe banca lui CSM.

Per este o soluție și pentru anul viitor, dar nu decid eu. Este ok, am lucrat cu el o lună de zile, prea multe nu am de spus. Clubul ia deciziile astea, clubul și le asumă. Noi jucătoarele încercăm să ne adaptăm cât mai repede. Degeam avem jucătoare valoroase, dacă nu avem o echipă! De asta ar trebui să se ocupe antrenorii… Cum noi am schimbat antrenorul în luna martie, cred că nu s-a creat un sistem de la început.

Meciul cu Gyor a fost imaginea perfectă a întregului sezon: momente bune, momente proaste, întrebări fără răspuns, chiar și pentru noi. Dacă nu vom reuși să fim o echipă legată, care și într-o zi mai proastă să câștige la un gol măcar, va fi greu la anul să câștigăm Liga Campionilor. Vom fi un fel de loterie și trebuie să ne rugăm să prindem o zi bună!”, a declarat Cristina Neagu.

Planuri pe termen lung la CSM: ”Vreau Liga Campionilor cu o echipă din România!”

Întrebată dacă se gândește să rămână și în următorii ani la formația bucureșteană, Neagu a anunțat că își dorește foarte mult să triumfe la cel mai înalt nivel cu o grupare din România, chiar dacă în țară a primit numeroase critici.

Toată lumea vorbește limba engleză, dar dacă mă întrebați pe mine, personal, e oarecum ciudat să fii în țara ta și să vorbești în engleză. Suntem foarte puține românce din păcate, antrenorii sunt străini și atunci se preferă ca și limbă universală în echipă limba engleză. Cu siguranță că anumite lucruri în timpul meciurilor ar fi mult mai simplu să le spui în română, dar la noi la echipă treaba asta nu se practică. Și în străinătate se vorbește numai limba engleză. Așa a fost în toți anii de când s-a format CSM. Mă văd stând patru, cinci ani aici.

M-am întors cu inima deschisă în țară și, deși a fost un sezon extrem de greu, din toate punctele de vedere, pentru mine nu îmi pare rău. Știu că oamenii care mă iubesc și mă respectă sunt mult mai mulți decât cei care mă critică. Îmi doresc foarte mult să câștig Liga Campionilor cu o echipă din România, dar asta nu se poate peste noapte. Avem nevoie de stabilitate!”, a mai afirmat liderul celor de la CSM.

Titlurile individuale nu contează pentru Cristina Neagu

După finala mică, Cristina Neagu a cucerit trofeul de cea mai bună marcatoare a sezonului în Liga Campionilor, dar a precizat că acest trofeu nu este foarte important pentru ea. “Premiile individuale sunt mai puţin importante faţă de cele câştigate cu echipa. Publicul a fost senzaţional. Vreau să le mulţumesc pentru că au fost lângă noi”