News

NEWS ALERT! Șase oameni au murit într-o biserică din Burkina Faso, în urma unui atac armat

12.05.2019 | 20:20
NEWS ALERT Sase oameni au murit intro biserica din Burkina Faso in urma unui atac armat

Atac de o violență extremă a avut loc într-o biserică din Burkina Faso, în urmă cu scurt timp! Șase persoane au fost ucise, după ce mai mulți bărbați înarmați au intrat într-o biserică catolică din localitatea Dablo, situată în nordul țării, chiar în timpul slujbei. Atacatorii au început să tragă cu armele în biserică.

Atac armat într-o biserică din Burkina Faso soldat cu șase victime

Enoriașii au fugit și s-au pitit, însă cinci persoane au fost prinse de atacatori și executate cu sânge rece. Chiar și preotul care ținea slujba de duminică în timpul atacului a fost și el executat de bărbații înarmați.

„Spre ora 09.00, în timpul slujbei, indivizi înarmaţi au pătruns în biserica catolică şi au început să tragă, în timp ce credincioşii încercau să se refugieze”, a declarat primarul din Dablo, Ousmane Zongo. Atacatorii „au reuşit să imobilizeze câţiva credincioşi. Ei au ucis cinci persoane. Preotul care oficia slujba a fost şi el ucis, ceea ce înseamnă şase morţi”, a explicat primarul, conform Agerpres.

Atac armat in Burkina Faso
Atac armat in Burkina Faso

Atacatorii au incendiat biserica, dar și mai multe magazine și chiar și un restaurant din apropiere

Surse din rândul forțelor de securitate au precizat că atacul a fost comis de un „un grup de bărbați înarmați”. „Au incendiat biserica, apoi magazine şi un restaurant, după care au pătruns într-un centru de sănătate, unde au percheziţionat incinta şi au incendiat un vehicul. În oraş domneşte o atmosferă de panică(…) Este, practic, un oraş mort”, a mai precizat edilul.

Atacul asupra bisericii catolice din orașul Dablo a survenit la două zile după ce patru ostatici au fost eliberați de către forțele speciale franceze în nordul statului Burkina Faso, în urma unei operațiuni de amploare puse la cale de autoritățile franceze.

Tags: