Sport

Neymar a luat ”Balonul de Aur” în Brazilia, dar nu e suficient. PSG plănuiește să îl dea afară

Neymar a câștigat pentru a treia oară la rând și a șasea oară în carieră ”Balonul de Aur” în Brazilia, dar PSG este decisă să se despartă de el în vară.
07.02.2023 | 10:15
Neymar a luat Balonul de Aur in Brazilia dar nu e suficient PSG planuieste sa il dea afara
Neymar a câștigat pentru a șasea oară în carieră și a treia oară la rând Samba d’Or, trofeul dedicat celui mai bun jucător brazilian care activează în Europa.
ADVERTISEMENT

La o zi după ce a împlinit 31 de ani, Neymar a primit cadoul așteptat după prestațiile solide pe care le-a avut în toamnă pentru PSG. Trofeul Samba d’Or, echivalentul Balonului de Aur pentru jucătorii brazilieni care evoluează în Europa. Pentru clubul parizian însă, această recompensă pare să nu conteze.

Obiectivul major al lui Luis Campos, directorul sportiv al lui PSG, este despărțirea de Neymar!

Pentru Neymar, finalul săptămânii trecute a fost unul relaxat. Este incomplet refăcut după accidentarea suferită la Cupa Mondială din Qatar. Motiv pentru care, pentru a-l avea la dispoziție în meciurile tari care urmează, Christophe Galtier nu l-a inclus în lot.

ADVERTISEMENT

Nici nu este de mirare. Miercuri este confruntarea cu Marseille, din Cupa Franței. Apoi, sâmbătă, jocul cu AS Monaco, în campionat. Iar marți 14 februarie, duelul cu Bayern Munchen, din prima manșă a optimilor Ligii Campionilor.

Brazilianul a profitat din plin de programul lejer. Și-a urmărit colegii în meciul cu Toulouse, iar apoi a organizat o petrecere, alături de apropiați, la un restaurant din Paris. Căci duminică a împlinit 31 de ani.

ADVERTISEMENT

Astăzi, anunță presa franceză, a revenit la antrenamente. Plin de viață după ce a primit vestea că a câștigat pentru a treia oară la rând Samba d’Or.

Trofeul lansat în 2008, care recompensează cel mai bun jucător brazilian ce evolueză în Europa. Și pe care l-a câștigat în 6 dintre cele 15 ediții (2014, 2015, 2017, 2020, 2021 și 2022).

ADVERTISEMENT

Doar că nu toate veștile au fost bune. PSG și-a anunțat deja intenția de a renunța la el. Mai mult, potrivit jurnaliștilor francezi, în cazul că Zinedine Zidane îi va lua locul lui Galtier, tot pe el intenționează să-l sacrifice din tripleta Messi – Mbappe – Neymar.

Iar acum face valuri și o altă veste. Mai exact, faptul că obiectivul major al directorului sportiv al echipei, Luis Campos, este tocmai despărțirea de Neymar.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care deja există o listă de trei nume din care i se va alege înlocuitorul. Una pe care se află nume grele: Rashford, Leao și Osimhen.


  • Cota NETBET pentru PSG: 2,25 este cota pentru „sub 2,5 goluri” la meciul Marseille – PSG.

ADVERTISEMENT