Fotbal intern

Nicolae Dică, prezentat oficial la FC Argeș! De ce a refuzat să se întoarcă la FCSB

06.06.2019 | 19:37
Nicolae Dica prezentat oficial la FC Arges De ce a refuzat sa se intoarca la FCSB

Antrenorul Nicolae Dică a fost prezentat oficial la FC Argeș și în conferința de presă susținută joi a explicat de ce a refuzat să se întoarcă la FCSB. Tehnicianul a semnat un contract pe trei ani cu gruparea piteșteană, va ocupa funcția de manager general și are ca obiectiv promovarea în Liga 1 Betano. El a fost dorit de Gigi Becali la vicecampioana României, după ce a fost refuzat de Edi Iordănescu, dar a ales să se întoarcă acasă.

Nicolae Dică, prezentat oficial la FC Argeș: ”Am decis cu inima”

”A fost o decizie grea pentru mine. Am decis cu inima, am vrut să vin acasă, să dau acestui club şi acestui oraş ceea ce mi-au oferit când eu eram doar un copil. Am venit aici cu sufletul, pentru că am avut oferte din primul eşalon şi din liga a doua. Am stat şi am analizat foarte atent, mi-am dorit enorm să antrenez această echipă. Am promovat-o în Liga 2 şi pot să spun că acest oraş merită să aibă o echipă în prima ligă. Aici am făcut primii paşi în fotbal, aici am debutat în prima ligă, de aici am debutat la echipa naţională, şi pentru mine a însemnat foarte mult acest club. Experienţa pe care am acumulat-o ca jucător, dar şi ca antrenor în această perioadă de cinci ani, încerc s-o pun în aplicare aici, la Piteşti”, a spus Nicolae Dică la prezentarea oficială la FC Argeș.

Antrenorul a dezvăluit că va conduce întreaga activitate tehnică de la club: ”Vreau să conduc tot clubul. Va fi mult de muncă, ştiu acest lucru, m-am înhămat, îmi place să muncesc şi vreau să reuşesc. Mi-am propus să conduc tot clubul. Obiectivele mele în aceşti trei ani de contract este să reuşesc să duc echipa în prima ligă, să reuşim să aducem la prima echipă 7-8 jucători din pepiniera proprie”.

Nicolae Dică la prezentarea oficială în funcția de manager general la FC Argeș

Suporterii au fost de acord cu venirea lui Dică

Nicolae Dică este de părere că sezonul viitor din Liga 2 va fi un echilibrat, fiind multe echipe de tradiție care își doresc promovarea: ”M-am întâlnit cu suporterii, eu am solicitat, am vrut să văd ceea ce îşi doresc. Mă bucur că m-au primit bine şi au fost de acord cu venirea mea. Anul acesta va fi o competiţie mult mai puternică, dacă este să ne uităm la ce echipe vor juca: Petrolul, Rapid, FC Argeş, Gloria Buzău, UTA, Călăraşi, Chiajna etc. Vor fi jocuri foarte puternice”.

În vârstă de 39 de ani, Nicolae Dică a antrenat ultima dată la FCSB în perioada iunie 2017 – decembrie 2018. El a fost înlocuit cu Mihai Teja, iar la finalul sezonului, după ce acesta a fost și dat afară, Gigi Becali s-a gândit să-l readucă la echipă pe Dică. Acesta a refuzat oferta latifundiarului din Pipera, așa cum o făcuse și Edi Iordănescu, iar pe banca tehnică a vicecampioanei României a ajuns Bogdan Andone.